Müsteşar Acar İtso’da Yeni Kanunu Anlatacak

Resmi gazetede 30.06.2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (İSGK) hakkında İnegöl iş dünyası bilgilendirilecek.

Müsteşar Acar İtso’da Yeni Kanunu Anlatacak
İTSO Konferans Salonu’nda 28 Ağustos Çarşamba günü saat 20.30’da yapılacak toplantı hakkındaki bilgiyi İTSO Başkanı Metin Anıl ve İnegöl’deki işadamı derneklerinin katıldığı toplantıda Milletvekili Hüseyin Şahin verdi. Milletvekili Hüseyin Şahin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Müsteşarı Fatih Acar, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı ilgili genel müdür yardımcıları ve bakanlık uzmanlarının, çıkan kanun hakkında İnegöl iş dünyasına birinci elden bilgi vereceklerini söyledi.

Şahin, çıkan kanun hakkında iş dünyasından gelecek önerilerin dikkate alınacağını da belirterek, "İşçi sağlığı ve iş güvenliği koşunda bütün dünya daha sağlam bir yapılanmaya gidiyor. Hükümetimiz hazırlanan ve geçen yıl meclisimizde kabul edilen 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ülkemizi bu alanda ayrıcalıklı bir konuma yükseltti’ dedi.

Şahin İnegöl iş dünyasını toplantıya katılıp görüş belirtmelerinin ve uygulamada ortaya çıkan sıkıntıları en yetkili kişilere aktarmak açısından toplantının çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

İTSO Başkanı Metin Anıl da, Milletvekili Hüseyin Şahin’in iş dünyasının sorunlarına pozitif yaklaştığını ve çok hassas olduğunu söyledi.

Anıl, "İnegöl Gümrüğü’nün açılmasında, odamız bünyesinde hizmet veren TSE ve KOSGEB bürolarının açılmasında gösterdiği gayret çok büyüktür. Geçen yıl yürürlüğe giren 6331 sayılı İSGK hakkında İnegöl iş dünyamızın ilk ağızdan bilgilendirileceği, bakanlık müsteşarı ve ilgili genel müdürlerin katılacağı bu çok önemli toplantının düzenlemesini sağladığı için de kendisine üyelerim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Anıl, iş dünyasının el ele gönül gönüle Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacağının da altını çizdi. Toplantıda İnegöl iş dünyası temsilcileri de 28 Ağustos Çarşamba günü İTSO’da yapılacak toplantıya tüm üyelerini davet eden mesajlar verdi.
Kaynak: İHA