Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi'den Açıklama

KAHİRE - Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, ülkesinin, bazı Türk yetkililerinin açıklamalarına rağmen, Türkiye-Mısır ilişkilerini iki ülke halkı için "son derece önemli" olarak gördüğünü söyledi.

Fehmi, Dışişleri Bakanlığı ofisinde yaptığı basın açıklamasında, "Mevcut anlaşmazlıklar, Türk halkıyla değil, bazı Türk siyasetçilerin özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarında aşırıya kaçmalarıyla ilgili" ifadesini kullandı.

Bazı ülkelerin, Mısır hükümetine karşı ideolojik bir tutum içerisine girdiğini belirten Fehmi, "Türkiye'nin mevcut koşulları bizim kabul edebileceğimizin ötesinde ancak uzun vadede ilişkilerin iyileşeceğine inanıyorum. Bazı ülkeler, Mısır hükümetine karşı ideolojik bir tutum içerisine girdi. Özellikle de Türkiye. Bu tutumlar kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Kahire Büyükelçiliği'nde çalışan kişi sayısını arttırma yönündeki talebini reddetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türk yetkililerinin, son süreçte Mısır'ın iç işlerine müdahale etmesi, dini sembol ve kurumlarına yönelik olumsuz yönde açıklama yapmasına tepki olarak, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliğinde çalışan kişi sayısının arttırılması yönünde bize ulaşan talepler reddedilmiştir" denildi.

Kaynak: AA