Kayso Meclis Toplantısı

KAYSERİ - Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "İçerisinde bulunduğumuz süreç geçiş sürecidir. Bu süreçte de istikrarlı bir biçimde büyümeliyiz. Türk ekonomisi geçiş süreçlerini kaldırmaya muktedirdir" dedi.

KAYSO'nun ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Boydak, ekonomik ve siyasi istikrarın ülkelerin büyümesi ve gelişmesinde büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

İş adamları olarak ekonomideki istikrara büyük önem verdiklerini vurgulayan ​Boydak, özellikle döviz kurları ve faizlerde kısa zamanda meydana gelen artışların sanayicileri tedirgin etmesinin gayet doğal olduğunu belirtti.

Boydak, Türkiye'nin yaşanan olaylardan etkilenmesinin normal olduğunu ifade ederek, "Bunu anlayışla karşılıyoruz. Ancak bizim değerlendirmelerimize göre hedeflerimizde kayda değer bir gerileme olmayacak. Bu gerilemenin nedeni de dünyada gelişmekte olan ülkelerdeki sermayelerin gelişmiş ülkelere doğru yönelmesidir. Türkiye'de gelişen pazarlardan birisi olduğu için ister istemez etkileniyor. Bu gelişmelerin sadece Türkiye'de yaşanmadığını herkesin bilmesi lazım. Bu gelişmeler dünyanın dört bir tarafında yaşanıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle Ortadağu'daki gelişmelerden diğer ülkelere oranla biraz daha fazla etkilendiğine dikkati çeken Boydak, şunları belirtti:

"Ülkemiz coğrafi konumu nedeniyle sıcak bölge olan Ortadoğu'ya yakınlığı nedeniyle biraz daha fazla etkilenmiş olabilir. Türkiye İtalya'dan Çin'e kadar olan coğrafya içerisinde en büyük sanayi üretimi yapan ülkedir. O yüzden biraz iyimser olmalıyız. İçerisinde bulunduğumuz süreç geçiş sürecidir. Bu süreçte de istikrarlı bir biçimde büyümeliyiz. Türk ekonomisi geçiş süreçlerini kaldırmaya muktedirdir. Bundan en ufak bir endişemiz yok. Türkiye'nin orta vadede yine hızlı büyüme pontasiyelini yakalayacağından kuşkumuz yok. Türkiyemizin orta ve uzun vadede istikrarımıza katkı sağlayacaksak, iş dünyası olarak bir miktar zorluklar yaşamaya bu zorlukları yönetmeye varız."

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve sanayiciler katıldı.

Kaynak: AA