Bedirge Halk Festivali

HATAY - Bedirge Halk Festivali Tertip Komitesi Sözcüsü Mehmet Çelik, Serinyol'da düzenlenecek olan festival çalışmalarının beldede faaliyet gösteren Toplumsal Dayanışma ve Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Dayanışma Derneği ve Serinyol Belediyesi'nin ortak çalışmalarıyla sürdüğünü belirtti.

Çelik, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamda, festival kapsamında düzenlenecek "Gezi Direnişi ve Öğrettikleri" forumuna Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınları ve Taksim Dayanışması üyelerinin katılacağını söyledi.

Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz adına futbol turnuvası, Abdullah Cömert adına bisiklet turu, Ethem Sarısülük adına satranç turnuvası, Mehmet Ayvalıtaş adına halk koşusu ve Lice'deki olaylarda hayatını kaybeden Medeni Yıldırım adına da uçurtma şenliği düzenleyeceklerini ifade eden Çelik, Ortadoğu'daki gelişmelerin de uzmanlar, araştırmacı yazar ve akademisyenler tarafından tartışılacağını kaydetti.

Çelik, ayrıca 30-31 Ağustos'ta düzenlenecek festivalde Hatay'ın büyükşehir belediyesi kapsamına alınmasının etkilerini Samandağ, Yeşilpınar ve Dursunlu belediye başkanlarıyla birlikte değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA