Başkan Atasoy: “abd, Kktc’yi Tanımalıdır”

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, ABD’nin KKTC’yi tanıması gerektiğini belirterek “ABD Kıbrıs Adası’nda iki toplum ve iki devlet olduğunu kabul etmelidir” dedi.

Başkan Atasoy: “abd, Kktc’yi Tanımalıdır”
Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi adına Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dorothy Ngutter’i Ankara Rixsos Hotel’de kabul etti
Görüşmede, Ortadoğu’da yaşanan son gelişmelere ve KKTC meselelerine değinen Başkan Atasoy, “Amerika Birleşik Devletleri (ABD), KKTC meselesinin çözümü için çaba göstermelidir. Kuzey Kıbrıs Halkı’nın bağımsızlık mücadelesini, ABD desteklemelidir. KKTC’ye uygulanan ambargolar kaldırılmalıdır. ABD, Kıbrıs Adası’nda iki toplum ve iki devlet olduğunu kabul etmelidir” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dorothy Ngutter, Kıbrıs meselesinde çözüm taraftarı olduklarını dile getirdi. Ngutter, adada kalıcı bir barışın olması için kalıcı bir antlaşma olması için girişimlerinin olduğunu da söyledi.

Diplomat Hgutter, “ABD olarak inanıyoruz ki Kıbrıs meselesi de her iki toplumun yararına çözüme kavuşacaktır” dedi.

Kaynak: İHA