Atso’dan Mısır Olaylarına Tepki

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mısır’da yapılan askeri darbe sonucunda hayatı kaybeden insanlar için derin üzüntü içinde olduklarını ifade etti.

Atso’dan Mısır Olaylarına Tepki
Yapılan darbenin bir an önce sona erdirilmesi ve hiçbir sebeple masum insanların üzerine ateş açılmamasını gerektiğini belirten ATSO Başkanı Koçaş, şu an orada yaşamlarını endişe içinde geçiren masum insanların hayatlarından şüphe ettiklerini ifade etti.

Koçaş, sivil İnsanlara silah doğrultmanın insanlık suçu olduğunu kaydeden Koçaş, “Darbenin iyisi veya kötüsü olmaz. Yıllardır, yapılan darbelerde kaybeden her zaman masum insanlar olmuştur. Bizlerin uzağa gitmesine gerek yok, açıp kitapları yakın tarihimize bakmalıyız. Geçmişi darbelerle dolu olan bir milletin çocuklarıyız. Kendi askerinin, kendi vatandaşına silah doğrulttuğu bir yaşam tarzı olabilir mi? Bakın yüzlerce hatta binlerce masum insanın öldüğünden bahsediliyor. Bugün gelişen teknoloji ve demokrasiden bahsederken bunların anlamı ne oluyor sizlerin takdirine bırakıyoruz. Bizim burada belirtmek istediğimiz husus, her ne sebeple olursa olsun darbe yapanların karşında olacağımızı ve bu yapılanlara şiddetle karşı çıkacağımızın bilinmesidir. ATSO yönetimi olarak elimizden gelen her desteği, hangi şekilde olursa olsun vereceğimizi sizlerle paylaşmak istedik. Son olarak, Mısır’da yaşayan ama yaşamalarından kendilerinin bile şüphe duyduğu masum kardeşlerimize Allah’tan yar ve yardımcı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA