Alternatif Enerjili Araç Yarışları

KÜTAHYA - Dumlupınar Üniversitesi , Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca düzenlenen ''Alternatif Enerjili Araç Yarışları''nda, formula G-güneş enerjili kategorisinde 13'üncü, hidromobil-hidrojen araçlar kategorisinde ise 10'uncu oldu.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışların, coşkulu bir çekişmeye sahne olduğu bildirildi.

Yarışlara, DPÜ'den Yrd. Doç. Dr. Ayhan Gün, Genel Sekreter Vekili Oğuz Yoşumaz, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Yaşar Çakıcı'nın da yer aldığı ekibin, hidromobil-hidrojen ile güneş enerjili araçlar kategorilerinde katıldığı duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Alternatif enerji kaynaklarına dikkati çekmek ve üniversite öğrencilerinin fikirlerini üretime geçirebilmelerine imkan sağlamak amacıyla düzenlenen bu yarışma İzmit Körfez Yarış Pisti'nde yapıldı. Türkiye'nin her yerinden üniversite takımlarının kendi ürettikleri araçlarla katıldığı ve teknik kontrol ve test sürüşlerinin yapıldığı hidromobil-hidrojen yarışı sıralama turlarına 20 üniversite takımı katıldı.

DPÜ, bu sıralamalarda birinci oldu. Yarışmaya birinci sırada başlayan DPÜ takımı, yarış esnasında teknik bir arızanın baş göstermesi nedeniyle yarışmayı 10'uncu sırada tamamladı. Güneş enerjili araçlar kategorisinde ise 40 takımın katıldığı yarışları 13'üncü sırada tamamladık."

Kaynak: AA