Vali Duruer, Edirne Gönüllülerini Ağırladı

Edirne Gönüllüleri yaz okulu öğrencileri Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti.

Vali Duruer, Edirne Gönüllülerini Ağırladı
Edirne Gönüllüleri yaz okulları öğrencilerin başında gelen Tuna Bekleviç, Edirne Gönüllüleri’nin yaptığı çalışmalara değindi. İstanbul’da 11 Ağustos’ta başlanan Edirne Gönüllüleri yaz okulları çalışmasının Edirne’de 1 hafta boyunca devam edeceğini belirten Bekleviç, bu kapsamda Edirne Valisi Hasan Duruer’i ziyarette bulunduklarını kaydetti.

Edirne Gönüllüleri’nin 177 aday arsından karşılıklı mülakatlarla 40 adayın seçilmesiyle başladığını belirten Tuna Bekleviç, “Edirne Gönüllüleri yaz okulları öğrencileri, İstanbul’da akademisyenlerden, siyasetçilere, entelektüellerden, mimar ve mühendislere bir çok alanda kendi meslekleri çerçevesinde marka olmuş kişileri ağırlama ve zaman zamanda kurumları ziyaret etme imkanı buldular. Çalışmalar çerçevesinde Edirne Gönüllüleri Edirne’nin siyasi hayatına, sivil tolum hayatına, girişimciliğine katkı sağlamasını hedefliyoruz. Edirne Valiliğine yaptığımız ziyaretlerde sayın valimizin de görüş ve fikirlerine başvurmak, arkadaşlarımızın da çalışmalar kapsamında gözlemlerini ve deneyimlerini sayın valimize iletmesi amacıyla burada bulunuyoruz” dedi.

Edirne Valisi Hasan Duruer de öğrencileri ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Edirne gönüllüleri isminin çok güzel bir isim olduğunu belirten Vali Duruer, “Gönüllü olmak fedekarlılığı gerektirir, karşılık almaksızın bir takım çalışmalar yapıyorsunuz. Edirne Gönüllüleri çalışmalar kapsamında güzel projelerden bir tanesi. Daha önce valilik olarak ‘Akademi Edirne’ adı altında bir çalışma yaptık. Kısmet olursa yakın bir zamanda ‘Rumeli Akademi’ adı altında 150 öğrenci getiriyoruz. Bunlardan 120 tanesi Türkçe konuşan topluluklardan geliyor. Kırım’dan, Makedonya’dan, Yunanistan ve Bulgaristan’dan öğrencilerle çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalardaki hedefimizin bir farkındalık meydana getirmek olduğunu söyleyebilirim. Şehrimizle ilgili, kültürümüzle ilgili, sanatımızla ilgili, farkındalık meydana getirmeye çalışıyoruz. Televizyonlarda ya da kitabını okuduğunuz kişilerle bir araya geldiğiniz zaman ufkunuzun değişiyor. Çok güzel bir fırsatı yakaladığınızı kanaatindeyim, bu fırsat herkesin eline geçmez, çalışmalarından dolayı Tuna beye teşekkür ediyorum. Edirne’nin İstikbali açısından da yapılan çalışmaları önemsediğimi belirtmek isterim.” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA