Tatvan’da Kitap Festivali

Bitlis’in Tatvan ilçe sahilinde “Kitap Festivali” düzenlendi.

Tatvan’da Kitap Festivali
İşletme Mahallesi’ndeki İşletme Parkı’nda düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yayın evlerinin katkısıyla düzenlenen festival kapsamında Tatvan sahiline kurulan stantlarda bin 500 çeşit kitap sergilendi. Kitap Festivali hakkında gazetecileri bilgilendiren Abdulkadir Çelik, asıl amaçlarının korsan kitaplarla mücadele olduğunu söyledi.

Türkiye’de 25 il ile nüfusu yoğun olan ilçeleri gezerek stantlar kurduklarını belirten Çelik, “Biz ondan fazla yayın evinin desteğiyle kitap festivalleri düzenleyerek stantlar kurup kitapları direk birinci elden vatandaşlara ulaştırıyoruz. Amacımız korsan kitap satışını engellemek ve halka orijinal ucuz kitap ulaştırmak. Ayrıca halkın kitaba olan ilgisini arttırmaktır” dedi.

Batman ve Siirt’ten sonra Tatvan’a geldiklerini kaydeden Çelik, “Tatvan’da kitaba yoğun ilgi var. Vatandaşlar okumaya yöneliyor. Kitap festivalimiz Tatvan’da 5 gün sürecek ve ardından Van’a geçeceğiz. Van’da da yaklaşık bir hafta sürecek olan kitap festivalimiz Muş, Sivas, Tokat, Amasya ve diğer illerimizde devam edecek. Vatandaşın korsan kitap almamaları yönünde bilgilendirilmesini ve bandrolsüz kitaplara yönelmemelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA