Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

ZONGULDAK - Mısır'da darbe yönetimi tarafından "casusluk" suçlamasıyla gözaltına alıdığı iddia edilen tekstil işçisi Reşat Öztürk'ün kardeşleri, ağabeylerinin hayatından endişe ediyor.

Yaklaşık 2 yıl önce tekstil işçisi olarak Mısır'a çalışmaya giden ve 15 gün önce darbe yönetimi tarafından casusluk suçlamasıyla gözaltına alındığı iddia edilen iki çocuk babası Reşat Öztürk'ün,Ereğli ilçesinde yaşayan kardeşleri ağabeylerinin kurtarılmasını bekliyor.

Öztürk'ün kız kardeşi Emriye Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin ve ailesinin 30 yıldır İstanbul'da yaşadığını, yengesi Aynur Öztürk'ün de şu anda İstanbul'da olduğunu söyledi.

Ağabeyinin hayatından endişe duyduklarını belirten Öztürk, "Her an olumsuz bir haber gelecek diye tetikteyiz, ne zamana kadar böyle bekleyeceğiz? Ağabeyimin zulüm gördüğünü düşünmek bile insanı çok huzursuz ediyor. Kötüsünü düşünmek istemiyoruz. Devletimizden destek bekliyoruz" dedi.

Maddi sıkıntılar nedeniyle ağabeyinin yaşanan olaylara rağmen Mısır'da kaldığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"İşler istediği gibi gitmedi. Ailesinin yanına da hiçbir şey kazanmadan dönmek istemedi. Türkiye'de çok borcu vardı. Hem iş arıyor, hem Kur'an okumayı hem de dil öğreniyordu. Daha önce de bir kargaşa oldu, onu aradım dönmesini istedim. İşsiz kaldığını, iş aradığını, biraz para kazandıktan sonra dönmek istediğini söyledi.

Ağabeyimin oradaki zulme uğramasının sebebi sosyal paylaşımdan yayınladığı darbe karşıtı düşünceleridir. Bunun suç olduğunu düşünmüyoruz, biz de o zulme karşıyız. Yetkililerden yardım bekliyorum"

-"Ajanlık suçlaması yapılıyor"

Kardeşlerden Mustafa Öztürk de ağabeyini Mısır'a götürdüğü şirketin, Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanı seçilmeden önceki karışık dönemde ülkeyi terk ettiğini ifade ederek, "Ağabeyim ülkede kalarak, çalışmayı sürdürmek istedi. Zaman zaman günlük işlerde, sigortasız çalışıyordu. İyi bir iş de bulamadı. Kaçak durumuna düştü, bir dönem çıkış yapmak istedi, yapamadı" diye konuştu.

Ağabeyine, darbe yönetimine yönelik eleştrilerine dayanarak bazı suçlamalar yapıldığını öğrendikleri anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Ona ajanlık suçlamalar yapılıyor. Bizim bildiklerimiz bunlar. Bize resmi bir bilgi gelmedi ama biz devletimize güveniyoruz, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Dışişleri Bakanlığına ve büyükelçiliğe resmi yazıyla talebimizi ilettik. Hayatından endişe ediyoruz, ne durumda olduğunu bilmiyoruz. 15 gündür su bile verilmediği söylendi. En son dün saat 04.00 gibi elçilikteki bir kişinin cep telefonundan yengemi aramış, 'Ben Reşat, iyiyim, bir polis ve asker tarafından alı konuldum, 15 gündür doğru su bile vermediler' demiş. Ne durumda olduğunu bilmiyoruz, bu konuda devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz. Ağabeyim ajanlıkla suçlanıyor, gelsinler evine ve mal varlığına bakılsın, bir ajanın evi böyle mi olur? Borçlarına bir bakılsın. Evinin halini görseniz içler acısı. Hatası ve günahı Türk olmak."

Kaynak: AA