Barış Orkestrası Çeşme'de Buluşacak

Türk, Alman ve Fransız 91 müzisyen, barış için Çeşme’de çalacak.

Barış Orkestrası Çeşme'de Buluşacak
Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek konser, birçok ülkede naklen yayınlacak, ilçenin tanıtımı yapılacak.
Ülkelerinin gelecek vaat eden sanatçıları arasından seçilen Türk-Alman-Fransız 91 genç müzisyen, Almanya ve Fransa arasındaki yıllar süren kanlı savaşı sonlandıran Elysee Antlaşması’nın 50’ncı yılı şerefine bir araya geldi. Yaklaşık 2 hafta sürecek kampla birbirlerine uyum sağlamayı ve orkestra olmayı öğrenecek olan genç yetenekler, Türkiye’nin turizm cenneti Çeşme’de verecekleri büyük konsere hazırlanıyor. Ankara Alman Kültür Merkezi ve Ankara Fransız Kültür Merkezi ile Çeşme Belediyesi katkılarıyla düzenlenen klasik müzik konserinde, gençler 7 bin kişilik bir salonda çalacak, onlara Şef Naci Özgüç eşlik edecek.

Elysee Antlaşması kutlamaları çerçevesinde Almanya ve Fransa cumhurbaşkanları eşliğinde parlamentoların ortak oturum düzenlendiği bilgisini veren Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, kutlamaların bir ayağının da Çeşme’de gerçekleştirilecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Barış kavramının ya da can kayıplarının önüne geçilmesinin her nerede ya da kimler arasında gerçekleşirse gerçekleşsin kutlanılması gereken bir durum olduğunu kaydeden Tütüncüoğlu, iki ülkenin barış kutlamalarına, üçüncü bir ülkenin de dahil edilmesinin, barış ve birlik kavramı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Özellikle yaz aylarında Çeşme’de farklı milletlerden insanların bir arada yaşadığını hatırlatan Tütüncüoğlu, ilçenin bu yönü dikkate alındığında, etkinliğin kente çok yakışacağını söyledi.

Konserde, Alman Beethoven, Fransız Claude Debussy ve Türk besteci Ulvi Cemal Erkin’in eserlerinin de aralarında bulunduğu birçok parça seslendirileceğini açıklayan Tütüncüoğlu, etkinliğin çok sayıda ülkede naklen yayınlanacağını ve Çeşme’nin reklamının yapılacağını kaydetti.

Tütüncüoğlu, konserin ücretsiz olduğunu belirtti, “29 Ağustos Perşembe akşamı saat 21.00’de Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek konsere herkes davetlidir” dedi.

Kaynak: İHA