Aydın'da İncir Üreticileri Bilgilendirildi

AYDIN - Aydın'da incir üreticileri bilgilendirildi.

Aydın Ticaret Odası meclis salonunda düzenlenen toplantıda konuşan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, oda olarak kentin değerlerine ve ürünlerine sahip çıkmak istediklerini anlattı.

Aydın'da lokomotif sektörün incir olduğunu dile getiren Ülken, "İncirci kazanır ise tüccar kazanır, tüccar kazanır ise de Aydın kazanır" dedi.

İnciri teşvik uygulamasında ilk sıralara aldıklarını dile getiren Ülken, "Devletin direk üreticiyi aflatoksinsiz ürünlerini desteklemesini sağlattırabilirsek bugün konuştuğumuz sorunların tamamına yakını gündemden düşer. AYTO olarak il genelindeki tüm oda ve borsalarımıza ihracatçı birliği ve konunun tüm taraflarını bu konuda birlik olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ise incirin pazar sorunu olmadığını aksine pazarı kaybetme riski bulunduğuna dikkati çekerek, ihracatta son yıllarda çok fazla mal dönüşü olduğuna işaret etti. Bakanlığın bir takım kararlar aldığını anlatan Köksal, "Devlet bu kararları alırken de "Zorlaştırayım" diye almaz. Mevcut düzeni uyum ve ahenk içinde devam etmesi için alır. Amaç maksimumum fayda sağlamak içindir. Biz devlet olarak tüccarı korumak zorundayız ama tüketiciyi de korumak zorundayız. Aynı zamanda ülkemizin itibarını da korumak zorundayız" dedi.

Kaynak: AA