Tekirdağ'dan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ - Çorlu Belediyesi, ilçe merkezindeki otobüs duraklarına güzergah tablosu yerleştirdi.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, yaptığı açıklamada, hazırladıkları çizelgelerin belediyenin toplu taşıma araçlarının geçiş yaptığı tüm otobüs duraklarına yerleştirildiğini vurgulayarak, vatandaşlardan gelen talep üzerine böyle bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

Çorlu'nun bu tür bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu, güzergahların ve güzergahlardan geçiş yapan otobüslerin numaralarının herkes tarafından bilinmesinin mümkün olmadığını anlatan Demirci, şunları bildirdi:

''Bu sayede Çorlu dışından gelen vatandaşlarımız da gitmek istedikleri güzergaha daha rahat ulaşabilecekler. Artık otobüs duraklarına yerleştirdiğimiz güzergah tablosu sayesinde, vatandaşlarımız hangi güzergaha hangi otobüsün gittiğini ve hangi otobüse binebileceklerini görebilecekler."

-Çorlu'da sergi

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor Komitesi tarafından, orijinal Türk filmleri afişleri sergisi açılacağını bildirdi.

Cesur, yaptığı açıklamada, orijinal film afişlerinin yer alacağı serginin büyük ilgi görmesini beklediklerini aktardı.

Afişleri tek tek belirlediklerine işaret eden Cesur, şunları kaydetti:

"Bir zamanlar bizlere sevmeyi, arkadaşlığı, dostluğu ve mertliği öğreten, sinemalarımızda gösterilmiş orijinal Türk filmlerinden oluşan 100 adet afiş 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında Orion Alışveriş Merkezi'nde sergilenecek.''

Cesur, serginin ücretsiz olarak gezileceğini belirtti.

-Çorlu Kent Konseyi eğitim günleri başladı

Çorlu Kent Konseyi, Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor Komitesi tarafından organize edilen eğitim günleri programı kapsamında, ilk seminer verildi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, seminer öncesi yaptığı konuşmada, eğitimin ve bilginin önemli olduğunu belirterek, kendisinin de öğrenmeye devam ettiğini söyledi.

Öğrenmenin yaşının olmadığını ifade eden Baysan, şöyle konuştu:

''Bu eğitim seminerlerinin yapılacağı belediye hizmet binamızın 5. katındaki bu yer atıl bir durumdaydı. Kent Konseyi'nin böyle bir programı olacağını öğrendiğimizde, hemen harekete geçerek burayı toparladık ve fiziki olarak bu duruma getirdik. Çatımız altında, eğitimin her türlüsüne kapımız açık. Öğrenmenin yaşı yok. Ben de ilerlemiş yaşıma rağmen, her gün yeni bir şeyler öğrenmek için uğraşıyorum."

Konuşmanın ardından, iletişimci Barbaros Arif Özcan, "Toplumsal iletişim ve motivasyon" konulu ilk semineri verdi.

Kaynak: AA