Sunay Caddesi'ndeki Binalar Mantolanıyor

DİYARBAKIR - Bağlar Belediyesi Sunay Caddesi üzerinde bulunan apartmanlar mantolanıyor.

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran yaptığı açıklamada, Sunay Caddesi'nin Bağlar ilçesinin en işlek caddelerinden biri olduğunu belirterek, bakımsız olan bu cadde için proje geliştirdiklerini söyledi.

Projeyle cadde boyunca yer alan 52 binanın mantolama yöntemiyle kaplaması yapılacağını ve refüj düzenlemesi gerçekleştirileceğini kaydeden Baran, şöyle konuştu:

"Refüjlere estetik aydınlatma direkleri yerleştirilecek, kaldırımlar doğal taşlarla yeniden yapılacaktır. Engelli vatandaşlar için takip tuğlaları döşenecek, Oryıl kavşağına ise, ışıklı su sistemi konulacaktır. Yine Koşuyolu parkının yüksek duvarları sökülerek, yeşil alan açığa çıkarılacaktır. Bu çalışmamız iki aydır başladı.

Sonbahara kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışmanın tüm maliyetini belediye olarak üstlendik. Esnaflarımız da, kendi iş yerlerinin tabelalarını çizdiğimiz projeye uygun olarak düzenleyecek. Burada oturan yurttaşlarımız da bu çalışmadan memnunlar, çalışmalarımızı kolaylaştırıyorlar. Diğer mahallelerden de talepler gelmeye başladı.

İmkanlar ölçütünde bunları da değerlendireceğiz."

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise projenin tüm caddelerde uygulanmasını istediler.

Kaynak: AA