Mahalleli Yolu Kapatıp Eylem Yaptı

İzmir’in Urla ilçesinde yıllardır kazaların meydana geldiği Kabalak mevkinde dün gece yaşanan bir trafik kazasının ardından mahalleli yol kapatıp eylem yaptı.

Mahalleli Yolu Kapatıp Eylem Yaptı
İzinsiz eylem yapan mahalle sakinleri, amaçlarının eylem yapmak değil, yaya geçidinden karşıya geçmeye çalıştıklarını ancak geçemediklerini söyledi.

Kabalak Yolu Sağlık Ocağı durağı girişinde en son dün meydana gelen kaza mahalleliyi sokağa döktü. Mahalle ile sahil arasında sadece bir yaya geçidi bulunduğu otoyolda Ramazan Bayramı’nın 2. günü kaza yaşanmış ve 6 kişi hayatını kaybetmişti. Kazaların meydana geldiği noktaya gelen mahalle sakinleri yolu kapatarak eylem yaptı. Yoldan arabasıyla geçmek isteyen vatandaşlar ve mahalle sakinleri arasında da zaman zaman tartışmalar yaşandı. Olay yerine gelen polisler ise mahalleliyi sakinleştirerek yolun kenarına çekmeye çalışırken bazı vatandaşlar, “Biz eylem yapmıyoruz, karşıdan karşıya geçmeye çalışıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Mahalle ile sahil arasında bulunan otoyolda trafik ışığı ve üstgeçit olmadığı için mahallede sık sık kaza meydana geldiğini ve bugüne kadar bir çok üzücü olayın yaşandığını belirten aileler, yetkililerden bir an önce önlem almalarını istedi.

29 yıldır yolu kullanan mahalle sakinlerinden 85 yaşındaki Erol Akaltan, “Mahalleden çıkmak istiyorum ama 15-20 dakika yolu kenarında bekiliyorum araçlar çok hızlı geçiyor. Buralar işlek yerler karşıya geçip sahile gitmek istiyorsunuz buradan 15 20 dakika beklemek zorundayız. Bizim için değil artık çoluk çocuğumuz için korkuyoruz. Burada okul var sağlık ocağı var. trafik lambası istiyoruz biz burada. Yaya geçidinde her yıl 5 kişi hayatını kaybediyor ortalama olarak. Ne olur buraya yetkililer bir el atsa” diye konuştu.

Kalabak’ta en son geçen 9 Ağustos'ta, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü saat 07.00 sıralarında, kaza meydana gelmiş ve 6 kişi hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA