Kumda Şifa Arıyorlar

ÇANAKKALE - Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde "Kum Adası" olarak bilinen bölge, her yıl ağustos ayında Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen ve "şifa arayan" kişilerle doluyor.

Belde merkezinde yer alan, kıyıdan denize doğru yaklaşık 100 metre uzayan ve karayla bağlantısı küçük bir köprüyle sağlanan kumluk bölge, sahilde küçük bir gölet oluşturuyor.

Kum adası, özellikle 24-25 Ağustos tarihlerinde, genelde romatizma hastalıkları bulunan kişilerin yoğun ilgisini görüyor.

Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şifalı olarak görülen kuma Türkiye'nin her yerinden insanların özellikle ağustos ayında yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Kum adasına gelenlerin kendilerini kuma gömerek şifa aradığını ifade eden Ulaş, "Kendilerini kuma gömüyorlar ve şifa bulduklarını söylüyorlar. Vatandaşlarımızın beldemizde olan kum adasında şifa bulduğunu söylemeleri bizi sevindiriyor. Ayrıca beldemize gelir de bırakıyorlar" diye konuştu.

Bölgeye Manisa'dan gelen İmkan İldaş, tesadüfen beldedeki panayıra geldiğini, kum adasını o zaman öğrendiğini belirterek, "Uzun yıllar göğüs ağrısı çekiyordum. İki gün burada kendimi kuma gömdüm ve ağrımdan kurtuldum" dedi.

Bir akrabasının tavsiyesi üzerine bölgeye geldiğini söyleyen Sebahat Avcı ise iki saat kadar kuma ayaklarını gömdüğünü ve ağrılarının kesildiğini ifade ederek, her yıl buraya geleceğini kaydetti.

Kaynak: AA