Kırıkkale'deki Liselerde Mesleki Dallar Artırılıyor

Kırıkkale'de genel liselerin dönüşümü projeleri kapsamında meslek lisesine dönüştürülen 3 lisede daha 4 mesleki alan sınıflarının açıldığı bildirildi.

Kırıkkale'deki Liselerde Mesleki Dallar Artırılıyor
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitimi Şube Müdürü Bahattin Kapucu, mesleki alanda daha kaliteli ve verimli eğitim verebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı liselerde mesleki dalların açıldığını ve bu dallarda 2013-2014 eğitim öğretim yılında yaklaşık olarak 160 cıvarında öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Genel liselerin Anadolu Liselerine dönüşümüyle ilgili 2010 yılında bir genelge yayınlandığını dile getiren Şube Müdürü Kapucu, "Genelgede, okul türlerinin azaltılması ve mesleki ve teknik eğitim okullarına daha fazla öğrenci yönlendirilmesine dair açıklamalar bulunmaktadır. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibariyle Kırıkkale merkez 17 Ağustos Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Elektrik-Eloktronik Teknolojisi Endüstriyel Bakım Onarım dalı, Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde Zabıt Katipliği ile İnfaz ve Koruma alanı, Çelebi ilçesi Çok Programlı Lise bünyesinde ise Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Yaşlı Bakımı dalı eğitim öğretime açılacaktır.

Burada eğitim gören öğrenciler okul sonrasında ellerinde bir meslekleri olmakla birlikte aynı zamanda sağlık meslek liselerinin bazı alan ya da dallarında olduğu gibi imkanlar dahilinde çeşitli üniversitelerin ilgili bölümlerine sınavsız geçiş imkanlarının da olacağını umuyoruz. Bu da öğrenciler için bir avantaj sağlamaktadır. Bu alan yada dalların ilimizdeki okullarda açılmasında temel amacımız toplumda daha çok ihtiyaç duyulan alanlarda yeterli insan kaynakalarını oluşturmaktır" şeklinde konuştu.

Şube müdürü Kapucu, Organize Sanayi Meslek lisesi ile ilgili olarak da çalışmaların devam ettiğini ve 24 derslikli okulun 2014-2015 eğitim eğretim yılına yetiştirilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi.

Kırıkkale'de geçen ay içinde de 4 lisede daha değişikliğe gidilerek meslek lisesine dönüştürme yapılmıştı.
Kaynak: İHA