Eskişehir’de Polis Denetimi

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin eğlence mekanları ve turistik yerlerinde denetimler yapıldı.

Eskişehir’de Polis Denetimi
Uygulama kapsamında polis ekipleri, Hoşnudiye mahallesinde bulunan ve ‘Barlar sokağı’ olarak bilinen Vural sokak üzerinde şahısların üstlerini tek tek arayarak ardından kimlik sorgulaması yaptı. 836 kişinin kimlik sorgulaması sonucunda 2 kişinin çeşitli suçlardan arandığı ortaya çıktı.

Burada bulunan içkili eğlence merkezlerini de denetleyen ekipler, işletmelerin ruhsat ve gerekli belgelerine uygun olarak çalışıp çalışmadıklarını denetledi. Vural sokakta 50 işletmeyi denetleyen ekipler, daha önce yaptıkları uygulamalarla birlikte toplamda 75 işyerini denetledi. Uygun olmayan işletmeler için ise gerekli işlemler uygulandı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan yetkililer, halkın daha güvenli ortamlarda eğlencenmesi ve kentte daha güvenli bir şekilde yaşanması amacıyla denetlemelerin yapıldığını aktardı.

Yaklaşık 150 polisin görev aldığı uygulamada, Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) görevlendirilen yetkililer de bulundu.
Kaynak: İHA