DP Genel Başkanı Uysal'ın Açıklaması

BURDUR - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Demokrasinin kurallar, teamüller, beraberinde de bir sorumluluk rejimi olduğunun bilinci içerisinde Türkiye'nin her meselesinde yine milletimizin yanında durma gayreti içerisindeyiz" dedi.

Uysal, sünnet düğününe katılmak için geldiği Burdur'da gazetecilere yaptığı açıklamada, iktidarın kabuk bağlamış yaraları deşmeyi siyaset anlayışı olarak gördüğünü, Türkiye'nin büyüklüğünü, bütünlüğünü kucaklayabilme imkanı içerisinde olmadığını öne sürdü.

Partilerinin, Türkiye'de olumlu bir siyasete taraf olmuş siyasi bir anlayışa sahip olduklarını kaydeden Uysal, "Demokrasinin kurallar, teamüller, beraberinde de bir sorumluluk rejimi olduğunun bilinci içerisinde Türkiye'nin her meselesinde yine milletimizin yanında durma gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Çözüm süreci ve yeni anayasa çalışmalarında iktidarın tutumunu da eleştiren Uysal, "Masadan önce kim kalkacak" anlayışıyla hareket edildiğini öne sürdü ve bu çalışmalardan bir sonuç alınamadığını söyledi.

Gezi Parkı protestolarını da değerlendiren ve iktidarı eleştiren Uysal, "Dışlayan, ötekileştiren, yok varsayan, ülkeyi yönetme hakkını kendi düşüncesinin dışındaki insanları ezme yetkisi gibi anlayan anlayışa karşı sadece Taksim'de değil, Türkiye'nin pek çok vilayetinde tepkiye dönüştüğü gerçeğini görüyoruz" dedi.

Ardından sünnet törerine katılan Uysal, burada düzenlenen yağlı güreşleri de izledi.

Kaynak: AA