Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Afyonkarahsar'da

AFYONKARAHİSAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Bayramı'nı kutlamanın bir şenlik olmadığını belirterek, "Altını çiziyorum, Zafer Haftası'nı kutlamak, Türk ulusunun onurudur ve borcudur. Herkesin bunu bilmesini isterim. Bağımsızlığımızı kimse bize altın tabak içerisinde sunmadı" dedi.

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'daki Anıtpark Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zafer Bayramı Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar'da iki günlük programının olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, bu toprakların, cumhuriyet tarihi için önemli olduğunu belirtti.

"Cumhuriyetin çimentosu, cumhuriyetin özgürlüğü, demokrasimizin varlığı, gelişmesinin sebebi bu topraklarda kazanılan zaferdir" diyen Kılıçdaroğlu, "O zafere katkı veren, şehit düşen, gazi olan herkese şükran borçluyuz. Afyonkarahisar cumhuriyet tarihimizin çok önemli bir ilidir. Bu hafta boyunca kutlayacağız. Bunu kutlamak, bir şenlik değildir, altını çiziyorum, Zafer Haftası'nı kutlamak, Türk ulusunun onurudur ve borcudur. Herkesin bunu bilmesini isterim. Bağımsızlığımızı kimse bize altın tabak içerisinde sunmadı" diye konuştu.

-"Dördüncü devrime hep beraber hazırlık yapmalıyız"

İslam dünyasında kan ve gözyaşı aktığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bizim sınırlarımızı çizen atalarımız, kan ve gözyaşı ile çizdiler. Onların sınırlarını birileri masalarda çizdi. O nedenle biz bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü birilerine borçlu değiliz. Bu topraklarda mücadele ettik, aslanlar gibi kavga verdik, dedelerimiz şehit düştü, gözyaşı ve kanla biz bağımsızlığımızı kazandık ve biz onu yücelteceğiz. Bizim verdiğimiz mücadele bir onur mücadelesidir. Bir milletin mücadelesidir. Biz sıradan bir mücadele vermedik. O nedenle cumhuriyete çok şey borçluyuz. Cumhuriyet, onu kuranların gerçekleştirdiği birinci devrimdir. Yani halkın iradesini egemen kıldılar. Sonra çok partili hayata geçtiler, neden, halkın iradesi parlamentoya tam yansısın diye. Sonra cumhuriyeti kuran kadrolar çok partili hayata geçtiler, bir önemli devrim daha yaptılar, sosyal demokrasiyi getirdiler. Şimdi dördüncü devrime hep beraber hazırlık yapmalıyız. O, özgürlük ve demokrasi devrimidir. Onun için yola çıktık, dördüncü devrimi gerçekleştireceğiz bu topraklarda."

-"Ağlamak, çaresiz insanların işidir"

Ülkenin başbakanının televizyonlara çıkıp ağlamasını istemediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ağlamak Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarına yakışmaz. Onurlu bir ülkeyiz biz. Eğer mizansen olsun diye, yandaş kanala çıkayım, sen bir mektup oku ben de ağlayayım. Ben şimdi sormaz mıyım, Samsun'da 2,5 yaşındaki Kübra açlıktan öldüğü zaman sen ağlamadın. Afyonkarahisar'da 25 askerimiz şehit oldu ağladın mı? Muğla'da gazimiz açlıktan öldü ağladın mı? Reyhanlı'da 53 vatandaşımız şehit oldu ağladın mı? Cilvegözü'nde 13 vatandaşımız öldürüldü, ağladın mı? Uludere'de 34 vatandaşımız öldürüldü, ağladın mı? Suriye'de bin 300'ün üzerinde insan kimyasal silah ile öldürüldü ağladın mı? Irak'ta 1,5 milyon Müslüman öldürüldü, ağladın mı? Irak'ta 10 binlerce Müslüman kadına tecavüz edildi, ağladın mı? Ben bunları sormayacak mıyım? Ağlamak, çaresiz insanların işidir. Ağlamak, çare üretmeyenlerin, bitmiş insanların işidir. Neyin olayını düşünüyorsun da sen ağlıyorsun. Dünyada yalnız kaldın dostluğun kalmadı da o yüzden mi ağlıyorsun?"

Kaynak: AA