Bursa Yeni Bulvarına Kavuşuyor

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara-İzmir yoluna alternatif olarak yaptırılan Soğanlı yolunda kaldırım düzenleme çalışmaları başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Ankara-İzmir yoluna önemli bir alternatif olan 30 metrelik yolda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Güzergah üzerinde kalan son 4 binanın yıkım çalışmaları devam ettiğini belirten Altepe, ana hatlarıyla ortaya çıkan yolun yaya yolları ve tretuvar düzenleme çalışmalarının da Yalova yolu giriş tarafından başlatıldığını söyledi.

Yeni açtıkları yolun ulaşım kolaylığı yanında bölgeye çağdaş bir görünüm de kazandırdığını ifade eden Altepe, "Yeni açtığımız yol artık Yalova yoluna bağlandı. Altyapı çalışmaları bitti. Şimdi tretuvar ve refüj düzenleme çalışmalarını başlattık. Daha önce 5-6 metrelik dar sokakların bulunduğu bölge modern bir bulvara kavuşmuş oluyor. Kalan 4 binanın da yıkılmasının ardından yolu kısa zamanda hizmete açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA