Aydın'daki Tren Kazası

AYDIN - Germencik'te, geçen hafta, 5 aylık bebeğin ölümü, anne ve kardeşinin yaralandığı tren kazasının ardından, yayaların demir yoluna giriş yaptığı alan kapatıldı.

İlçay Köprüsü yanında geçen hafta meydana gelen kaza sonrası, TCDD Bölge Müdürlüğü ekipleri, yayaların tren yolundan geçiş yaptığı alanı demir parmaklıklar koyarak kapattı.

Kazada, 5 aylık bebeği Ercin Duru'yu kaybeden, 5 yaşındaki kızı Edanur ile eşi Şükriye Duru ise ağır yaralanan Ahmet Duru, demiryolu yetkililerinin daha önce uyarılmasına rağmen gerekli terbirin alınmadığını savunarak, yapılan çalışmaya tepki gösterdi.

Ahmet Duru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaatta çalışmak için 1 ay önce ailesiyle birlikte Germencik'e geldiklerini, kaza üzerine büyük sarsıntı yaşadıklarını söyledi.

Demiryolu hattının çevresinin demir parmaklıklarla kapalı olduğunu, yalnızca İlçay Köprüsü yanında parmaklık bulunmadığını bildiren Duru, "Çevre sakinleri, bir çok kişinin yolu kısaltma adına bu boşluktan demiryoluna girerek raylar üzerinden geçtiğini, kaza olmaması için demiryolu yetkililerini defalarca uyardıklarını söylediler. Bu güne kadar tedbir almayan ilgililer, kazanın ardından İlçay Köprüsü yanındaki açıklığı demir parmaklık koyarak kapattılar. Geçiş yapılan yerin kapatılması için kızımın ölmesi mi gerekiyordu?" diye konuştu.

Olayı yargıya taşımayı düşündüğünü belirten Ahmet Duru, "Ölüm Allah'ın emri, ama herkes görevini layıkıyla yapar ve tedbirleri alırsa, bu acılar yaşanmaz. Hayatımız darmadağın oldu" dedi.

Kaynak: AA