Atb'dan Dünya Şampiyonasına Destek

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, Adana'da yapılacak Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasına ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Atb'dan Dünya Şampiyonasına Destek
5-15 Eylül 2013 tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası öncesi Komite Başkanı Ali Duran Karakaya ve Dünya Şampiyonası Genel Koordinatörü Y. Doç. Dr. İsmail Güneş, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan’ı ziyaret ederek organizasyon hakkında bilgi verdi.

ATB Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak ve Genel Sekreter Mustafa Hızlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası Komite Başkanı Ali Duran Karakaya ve Dünya Şampiyonası Genel Koordinatörü Y. Doç. Dr. İsmail Güneş, “Adana’daki tüm STK’ları ziyaret edip şampiyona hakkında bilgi verip, ortak sinerji yaratmaya çalışıyoruz. Şampiyona Adana'da bugüne kadar düzenlenen en üst düzeydeki organizasyondur. Bu organizasyon ile en az yüz milyon insan daha Adanayı tanıyacak. Şampiyona süresince Adana ilimize yurtdışından gelecek sporcu, hakem, delegasyon, sporcu yakınları, basın mensuplarından oluşan 700 kişiye yakın konuk ilimizde ağırlanacaktır. Şampiyona’nın açılış töreni, açılış maçı, Türk milli takımının yapacağı tüm maçlar ve final maçı TRT tarafından canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca şampiyona boyunca şampiyonayı izleyecek olan ülkelerden gelecek yabancı medya aracılığı ile şampiyonaya ilişkin haber ve görüntüleri dünyaya aktaracak. Yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce basın mensubu turnuvayı ve gelişmelerini ülkelerine iletecekler” şeklinde konuştu.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasının Adana’da yapılmasının kentin engelsiz bir şehir olma yolundaki geldiği yeri gösteren bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Çalışkan, "7-8 şehrin içerisinden Adana’nın seçilmesini çok önemli buluyorum. Bu şampiyonanın Adana da yapılması Adana’yı tüm dünyanın tanıması anlamına geliyor. Daha önce gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonasında da bunu gördük. Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasını hem Adana, hem spor camiası, hem de engelliler camiası açısından çok önemli buluyorum. Adana Ticaret Borsası Yönetimi ve üyeleri olarak şampiyonada yerimizi alacağız ve elimizden gelen destekleri vereceğiz. Bu organizasyona emeği geçenleri kutluyor, sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA