Anadolu Ateşi Bodrum’u Yaktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan tarihi Antik Tiyatro’da Anadolu Ateşi seyirci ile buluştu.

Anadolu Ateşi Bodrum’u Yaktı
Bodrum Antik Tiyatrosun da sahnelenen gösteriyi yaklaşık 3 bin kişi izledi. Antik tiyatronun kapı girişinde yaşanan yoğunluk nedeniyle gösteri yaklaşık yarım saat geç başladı.

Gösteri öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Erdoğan Anadolu Ateşinin arık Dünya sahnelerinde yer aldığını ve Bodrum ile Antalya da aynı anda iki ayrı yerde sahnelendiğini belirtti.

Doğu Kaplanı isimli bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Erdoğan 2014 yılında 2014 yılında projenin dünya sahnelerinde izleyici ile buluşacağını kaydetti.

Gösterinin bir bölümünde oryantal dans yapan sanatçıları izleyenler arasında yer alan ünlü dansöz Tanyeli’nin yerinde duramadığı ve heyecanla gösteriyi izlediği dikkat çekti.

Anadolu kültüründe yer alan, zeybek, Azeri,horun,halay, kılıç kalkan, modern dans, oryantali Rumeli oyunlarına kadar çeşitli ezgilerin uyumla sahnelendiği gösteri iki bölümde sahnelendi. Dansçıların, kareografilerinde klasik folklör ile modern dans ve bale figürlerini uyumla birleştirip sergilemeleri izleyicilerden büyük alkış aldı.
Kaynak: İHA