Karayollarında Durum

ANKARA - Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü yol durum bültenine göre, TEM otoyolunun İzmit Doğu kavşağı ile Sapanca gişeleri arasında yapım çalışmaları nedeniyle 30 Eylül'e kadar 06.00-22.00 saatleri arasında her iki yönde birer şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden sağlanıyor.

Bursa Çevre otoyolunun Yalova ayrımı-Turanköy Köprülü kavşağı kesiminde bulunan Yıldırım kavşağı alt geçit çalışmaları nedeniyle 11 Ekim'e kadar Ankara-Bursa istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer yönden karşılıklı olarak sağlanacak.

Altınova-Dikili yolunun 0-4. kilometreleri arasında asfalt yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Dursunbey-Balıkesir yolunun 28-29. kilometreleri arasında Eyüpbükü mevki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün 13.30-14.30 saatleri arasında yol trafiğe kapalı olacak.

Saraykent-Akdağmadeni-Yıldızeli yolunun 53-58. kilometreleri arasında asfaltlama çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Burhaniye-Ayvalık-Altınova yolunun 49-56. kilometreleri arasında asfalt yapım çalışmaları nedeniyle 26 Ağustos Pazartesi'den itibaren ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü verilecek.

Muğla-Kale yolunun 34-42. kilometreleri arasındaki asfalt ve yapım çalışmaları nedeniyle yol araç trafiğine kapatılacak olup, geçişler kontrollü sağlanacak.

Susurluk-Balıkesir yolunun 22-26. kilometreleri arasında üst yapı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanıyor.

Burhaniye-Ayvalık yolunun 59-60. kilometreleri arasında asfaltlama çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Karacabey-Mudanya ayrımı- Bursa yolunun 16. kilometresindeki İrfaniye farklı seviyeli kavşağındaki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bu kesimde servis yolundan sağlanıyor.

Anadolu otoyolunun Kızılcahamam kavşağı-Çamlıdere kavşağı kesimi 3-8. kilometreleri arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle 29 Ağustos'a kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü sağlanmakta.

Anadolu otoyolunun Düzce kavşağı-Kaynaşlı kavşağı kesimi 3-7. kilometreleri arasında üst yapı yenileme çalışmaları nedeniyle 12 Eylül'e kadar İstanbul-Ankara istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.

Ankara çevre otoyolunun Hava Limanı kavşağı ile Ovacık kavşağı kesimi 0-5. kilometreleri arasında üst yapı yenileme çalışmaları nedeniyle 30 Ağustos'a kadar ulaşım Ovacık kavşağı-Hava Limanı kavşağı istikametinden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmakta.

Anadolu otoyolunun Susuz kavşağı-Çeltikçi kavşağı kesimi 25-29. kilometreleri arasında üst yapı çalışmaları nedeniyle 29 Ağustos'a kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü verilecek.

Anadolu otoyolunun Çeltikçi kavşağı-Gerede kavşağı kesiminde üst yapı yenileme çalışmaları nedeniyle 10 Eylül'e kadar Ankara-İstanbul istikameti taşıt trafiğine kapatılarak trafik İstanbul-Ankara istikametinden karşılıklı ve kontrollü sağlanmakta.

TEM otoyolunun İzmit Doğu kavşağı ile Adapazarı kavşağı 100-130. kilometreleri arasındaki üstyapı çalışmaları nedeniyle otoyolun bir yönü trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü sağlanıyor. Çalışmalar, 30 Ekim'e kadar pazar günü hariç hergün 24 saat yapılıyor.

TEM otoyolunun Ümraniye kavşağı-Mahmutbey Batı kavşağı arasındaki muhtelif kesimlerde yapım çalışmaları nedeniyle hafta içi her gün 23.00-06.00, Cumartesi-Pazar günleri 23.00-08.00 saatleri, Kavacık-FSM arası çalışmalar ise 22.00-06.00 saatleri arasında yapılmakta. Çalışılan şeritler 15 Kasım'a kadar trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanıyor. Kavşak kollarında yapılan çalışmalarda trafik alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.

Konya-Isparta il sınırı-Yalvaç ayrımı yolunun 6-7. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 31 Ekim'e kadar hergün 14.00-17.00 saatleri arasında 2 saat süreyle yolda ulaşım sağlanamıyor.

Akşehir-Konya-Isparta il sınırı yolunun 5-9. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 30 Ekim'e kadar hergün 08.00-12.00 ve 13.00-18.00 saatleri arasında yol trafiğe kapalı olacak.

Beşikdüzü-Trabzon yolunun muhtelif kesimlerinde Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ tarafından yapılacak olan hasarlı direklerin değiştirilmesi çalışmaları nedeniyle 31 Ağustos'a kadar çalışma yapılan kesimde ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor.

Piraziz-Tirebolu yolunun 17. kilometresinde Erikliman köprüsü mevki ile 20. kilometresindeki Erikliman girişi Güre mahallesi mevkisinde belirli aralıklarla yapılacak olan radarlı hız ikaz sistemi montaj çalışmaları nedeniyle ulaşım aralıklarla tek şeritten ve kontrollü veriliyor.

Hopa-Borçka-Artvin yolunun 51-52. kilometreleri arası Ormanlı köyü mevki yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı ve Cumartesi günleri 15.30-17.30 saatler arasında yol ulaşıma kapatılmakta, diğer çalışma saatlerinde ise trafik 15 dakika aralıklarla çift taraflı kesilerek kontrollü olarak verilmekte. Ayrıca, Borçka-Artvin sanayi köprüsü arasında üst yapı çalışmaları nedeniyle yol kısa aralıklarla trafiğe kapalı olacak.

Bartın-Amasra-Kurucaşile yolunun 41-42 ve 57-68. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle her gün 08.00-18.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılıyor.

Kaynak: AA