İhd Açıklaması

MARDİN - İnsan Hakları Derneği Mardin Şubesi, sağlık durumunun ciddiyetini ortaya koyan hastane raporlarına istinaden hükümlü Ramazan Özalp'in serbest bırakılmasını istedi.

İHD Mardin Şubesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul Metris Cezaevi'nde siyasal suçtan müebbet hükümlü Özalp'ın ,Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık kurulu raporunda, "ayağa kalkamıyor,yürüyemiyor,sol elini günlük yaşam aktivitelerinde kullanamıyor, hastalık süreklidir,sakatlık bırakmıştır,kocama hali niteliğindedir,kanser olduğu" tespitinin yapıldığı belirtildi.

Özalp hakkında Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından 'cezaevinde kalamaz' raporunun verildiği belirtilen açıklamada şu ifadelre yer verildi:

"Bu rapor Savcılığa ulaştırıldı.ancak Savcılık makamı adli tıp kurumunun verdiği bu rapor ile yetinmeyerek Şırnak Ve Mardin'deki kolluk birimlerinden toplum için güvenlik tehdidi oluşturup oluşturmadığı bilgisi sordu. Kararın gelecek bu cevabi yazılara göre verileceği belirtildi. Yatağa bağlı ,tek başına ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak hasta mahpus Ramazan Özalp için kolluk raporu istenilmesinin insani bir yönü var mıdır. Ramazan Özalp ,adli raporlar ile cezaevinde kalamayacağı ortaya konulmuştur.serbest bırakılması için daha ne beklenilmektedir."

Kaynak: AA