Gelibolu’da Hatim Cemiyeti

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde de düzenlenen yaz kuran kurslarında başarı gösteren minikler için hatim duası yapıldı.

Gelibolu’da Hatim Cemiyeti
Yaz tatillerinde her yıl Diyanet İşleri başkanlığınca başlatılan ve Gelibolu’da 26 Haziran-23 Ağustos tarihleri arasında ilçe, belde ve köylerde düzenlenen kurslar sona erdi. Bugün Gazi Süleyman Paşa Camiinde kurslara katılan öğrencilerinde,ailelerinde bulunduğu hatim töreninde iki aylık süre içerisinde kurslara katılan 170 öğrenciden 25’i kız olmak üzere 36 kursiyer Kuran-ı Kerim’i öğrenerek, hatim ettiler. Bu kurslarda Gazi Süleyman Paşa Cami İmamı Mehmet Mutlu müezzin Hasan Yılmaz bayan din görevlisi Hatice Betül görev yaptı. Yapılan hatim duasının ardından Din görevlileri tarafından öğrencilere bitirme belgeleri verilirken öğrencilere aileleri tarafından da çeşitli hediyeler verildi.

Gazi Süleyman Paşa Cami İmamı Mehmet Mutlu, “Bugün kursları başarı ile bitiren çocuklarımıza belgelerini verdik bu kurslar süresince de kendilerine hayatları boyunca gerekli olan dini ve ahlaki bilgileri öğrettik” dedi.

Camide yapılan hatim töreninde kursu bitiren öğrenciler tarafından ailelerine Kuran-ı Kerim dinletildi.
Kaynak: İHA