Doğanşehir’de Huzur Uygulaması

Malatya’nın Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan huzur uygulaması kapsamında kurallara uymayan sürücülere ceza verildi.

Doğanşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından, halkının can ve mal emniyeti için gece gündüz aralıksız devriye gezen polis ekipleri, Komiser Mehmet İlkaya Asayiş Büro Amir Vekili Bülent Satı, Trafik Denetleme Büro Amir Vekili Abdulkadir Daş ve 25 polis memurunun katıldığı huzur uygulamasında 125 araç arandı ve 240 kişi kimlik kontrolünden geçti. İlçe merkezinde eş zamanlı 4 noktada yapılan uygulamalarda karayollarının güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde donanım ve kusuru buluna ya da eksik evraklı olduğu belirlenen 45 adet motosiklet trafikten men edildi. 16 kişiye alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. 14 kişinin ehliyetine el konuldu. 5 kişiye 5326 sayılı kabahatler kanunu gereğince işlem yapıldı. 35 araca da cezai işlem yapıldı.

Doğanşehir Emniyet Müdür Vekili Mehmet İlkaya, yapılan uygulama ile ilgili olarak, “Amacımız insanları korkutmak değil, ilçemizde huzuru sağlamaktır. Bu çalışmalarla suç işleme düşüncesi engelleniyor. Herkesin kendisini huzur ve güvende görmesini istiyoruz. Ayrıca halkın yaz mevsimi neticesinde artan nüfusuna istinaden de Doğanşehir’e gelmek isteyenlere “Burası suç işlenecek yer değildir” mesajını veriyoruz” dedi.

İlkaya, uygulamaların devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA