Boru hatlarını korumak için özel birim

KERKÜK - Irak'ta, Türkiye ile petrol akışını sağlayan boru hatlarını korumak amacıyla orduya bağlı yeni bir birim oluşturulacağı bildirildi.

Irak Emniyet Genel Müdürlüğü Enerji Dairesi Başkanlığı Müdürü Hamid Abullah İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye-Irak petrol boru hatlarının sık sık saldırılara maruz kalması nedeniyle Irak Savunma Bakanlığı ve Irak ordusu ile koordinasyon içinde boru hatlarını korumak için çalışan özel birim oluşturulacak" dedi.

Yaklaşık 10 gün önce Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nı hedef alan saldırıyı hatırlatan İbrahim, terör örgütlerinin yaptığı saldırıların onarımının yüksek maliyet gerektirdiğini belirtti.

İbrahim, petrol boru hatlarında meydana gelen saldırıların kaçakçılık ile bağlantılı olduğunu ifade ederek, emniyet müdürlüğünün kaçakçılıkla mücadele için Bağdat, Enbar, Basra ve Kerkük'te yeni şubeler açacağını dile getirdi.

Irak'taki Kuzey Petrol Şirketi, Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na bu yıl içinde 37 saldırı gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA