Bakanlar Gaziantep'te

GAZİANTEP - Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bu istikrarı bozmak isteyen, kardeş kavgası isteyen, inançlar arasında gerilim çıkarmak isteyenler bu pazardan, bu er meydandan elleri boş dönmeye mahkumdurlar" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi Köy Pazarı ile Spor ve Eğitim Merkezi'nin açılışına katıldı.

Bakan Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Türkiye'de kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin ve inançlar arasında gerilim çıkarmak isteyenlerin başarısız olduğunu ifade eden Kılıç, şunları söyledi:

"Türkiye'yi de Mısır gibi karıştırmak istediler, başaramadılar. Türkiye'yi Suriye gibi karıştırmak istediler, başaramadılar. Büyüyen Türkiye'den rahatsızlıkları var. Gelişen Türkiye'den, kaynaklarını arttıran Türkiye'den yana ciddi rahatsızlıkları var. Biz Allah'ın yardımı ve milletimizin bitmek bilmeyen desteğiyle bu istikrar ortamını korumaya devam edeceğiz. Çünkü bütün hamleler istikrara dayalı, bütün büyümeler ekonomideki istikrara ve siyasetteki istikrara dayalı. Bu istikrarı bozmak isteyen, kardeş kavgası isteyen, inançlar arasında gerilim çıkarmak isteyenler bu pazardan, bu er meydandan elleri boş dönmeye mahkumdurlar."

Kılıç, milletin destek vermeye devam etmesini kurulan tezgahları bozmaya yönelik iradelerinin arkasında durmasını istedi.

-"Türkiye hizmetlerine ara vermeden devam ediyor"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise dünyada küresel kriz yaşandığını, Türkiye'nin krizden etkilenmediğini söyledi.

Ülkelerin yatırımlarını azalttığını, kamu çalışanlarının sayısını düşürdüğünü, üniversitelere, araştırmaya verdikleri ödenekleri kesmek zorunda kaldığını belirten Yılmaz, şöyle dedi:

"Türkiye ise siyasi istikrarıyla, makroekonomik istikrarıyla, doğru politikalarıyla bu fırtınalı dünyada kriz yaşanırken dahi yatırımlarına, hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Bunun kıymetini bilmek lazım. Bunu sağlayan güçlü bir hükümet, bu güçlü hükümeti ortaya çıkaran da halkımızın, sizlerin iradesi, duası ve desteği. İnşallah Türkiye bu güçlü hükümetle 2023 yolunda hizmetlerine devam edecek."

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de değişen taleplere ve beklentilere cevap vermek istediklerini kaydetti.

Şahin, "İnsanı merkeze alan yerel yönetim, yerel kalkınma anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Sizlerin yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bugün gördüğünüz eserler bunun bir sonucu. Bu çocuklar bizim her şeyimiz, geleceğimiz" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Bakanlar, pazar alanını ve tesisi gezdi.

Bakan Kılıç, Yılmaz ve Şahin daha sonra Şehitkamil Belediyesi Alleben 2 Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nu hizmete açtı.

Kaynak: AA