Vize’ye De Doğalgaz Müjdesi

Resmi Gazetenin 28631 sayısında yayımlanarak yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararına göre, Kırklareli’nin Vize İlçesine de doğalgaz hattı döşenmesinin önünü açıldı.

Vize’ye De Doğalgaz Müjdesi
Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, “Doğalgaz konusuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararı incelendiğinde nüfusu 10 binin üzerinde bulunan ilçe merkezlerindeki toplam elektrik abonelerinin yüzde 60’ının kabulü ile ilçeye doğalgazın getirilmesi artık mümkün” dedi.

Başkan Selçuk Yılmaz, nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz getirilmesiyle ilgili tarihi bir fırsat verildiğini belirterek, “Bakanlar Kurulu kararında doğalgaz almak isteyen elektrik abonelerinin doğalgaz abone bağlantı bedeli olan 2013 yılı tarifesine göre 335 TL’yi yatırmaları sonucunda Vize İlçemiz doğalgazda tarihi fırsatı yakalamış olacak. Tredaş Vize İşletme Şefliğinden alınan rakamlara göre, ilçemizde 7 bin 440 elektrik abonesi bulunmakta ve abone sayısının yüzde 60’ı olan sayı da 4 bin 464’tür. Yani bu sayı kadar abone 28 Ekim 2013 tarihine kadar abone başına düşen bedel olan 335 TL’yi Özel İdarenin açtıracağı hesaba yatırmaları durumunda ilçemiz doğalgaza geçme şansına sahip olacak” dedi.

Kaynak: İHA