Mısır'daki Katliama Tepki

TORONTO - - Kanada'nın önde gelen ulusal gazetelerinden Toronto Star'ın yazarı Thomas Walkom, Kanada Federal Hükümeti'nin, Mısır'da halkın oylarıyla gelen yönetimin, askeri darbe ile yıkılmasına sessiz kaldığını yazdı.

Walkom, bugün yayımlanan köşe yazısında, "Kanada Hükümeti, kanlı askeri darbenin başladığı günden bu yana sağır edici bir sessizlik içinde. Başbakan Harper, demokratik yolla seçilen Cumhurbaşkanı Mursi tutuklandığında en ufak bir tepki vermedi ama iki Kanadalı tutuklanınca endişelendiğini açıklama zarafetini gösterdi" ifadelerini kullandı.

Walkom, makalesinde şu görüşlere yer verdi:

"Başbakan Harper'ın sessizliğine karşın, Dışişleri Bakanı biraz daha canlı davranıp, tarafları anlamlı bir siyasi diyaloğa davet etti. Bakan Baird Hıristiyan kiliselerine saldırıyı kınarken, Dini Özgürlükler Kurulu Başkanı Andrew Bennett de Kıptilerin öldürülmesini kınadı. Ancak şu ana kadar hükümette hiç kimse, Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve onun on binlerce taraftarının savunduğu ilkelerle bu uğurda hayatını kaybedenler hakkında tek kelime etmedi. Hala da sessiz kalan Harper, dış politikada ahlaktan bahsedebilmektedir. Aynı kişi, söz konusu İsrail olduğunda, onun düşmanlarına karşı her şeyi yapacağını ilan edebilmektedir. Aynı şeyi İran, Çin, Afganistan ve Libya için de yaptılar. Eğer Harper, politikada ahlakı savunan bir lider ise kendisine Mursi'yi örnek almalıdır."

Kaynak: AA