Ceyhan Kültür Sitesi Nihayet Bitiriliyor

Adana'nın Ceyhan ilçesinde temeli 17 yıl önce atılan ancak bitirilemeyen Ceyhan Kültür Sitesi inşaatının tamamlanması için 18 Eylül'de ihale yapılacağı bildirildi.

Ceyhan Kültür Sitesi Nihayet Bitiriliyor
1996 yılında temeli atıldıktan sonra su basmanına kadar yapılan ancak bir türlü bitirilemeyen Ceyhan Kültür Sitesi'nin, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın girişimleri sonucu çürüyen eski temeli yıkılarak yaklaşık 3 yıl evvel yeniden temel atılıp yapımına başlandı.

Kültür Sitesinin 1,5 yıl içerisinde kaba inşaatı bittiği halde ödenek yokluğundan dolayı yaklaşık 1,5 yıldan buyana atıl olarak bekliyordu.
Yine Necdet Ünüvar'ın girişimleri sonucunda İl Özel İdaresince binanın bitirilmesi için 3 milyon TL ödenek ayrılmıştı. Binanın bitirilmesi ve teftiş edilmesi için 18 Eylül 2013 tarihinde ihaleye çıkartılacağı belirlendi

Sitenin, 22 Ekim’de inşaata bırakıldığı yerden yeniden başlanacağı 22 Şubat 2014 tarihinde anahtar teslimi ile hizmete gireceği belirlendi

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Gürbüz Karakuş, “Ceyhan’ın en önemli gereksinimlerinden biri olan Kültür Sitesi inşaatının bitirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in direkfitleri ile ödenek ayrılmıştı. Binanın tamamlanması için 18 Eylül’de ihaleye gideceğiz, 22 Eylül’de inşaatın geri kalan kısmına başlanacak. Kültür Sitesi 6 ay sonra yani 22 Şubat 2014 yılında hizmete girmiş olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA