Bitlis'te "evlilik Okulu" Projesi

BİTLİS - İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce hazırlanan ve Valiliğin koordinatörlüğünde yürütülen "Evlilik Okulu" projesi kapsamında, kentteki kadın ve genç kızlara seminer verildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı ve Proje Koordinatörü İbrahim Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında 100 çifte, "öfke, öfke kontorolü, çatışma" konularında eğitim verileceğini söyledi.

Bu konudaki özel hocaların eğitimlerde aile terapisi ve psikodrama yöntemi kullandığını ifade eden Kaya, projenin İl Özel İdaresi ve birkaç şirket tarafından desteklendiğini belirtti.

Bir yıl sürecek projenin iki etaptan oluştuğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"İlk etapta 100 çiftimize ulaşmayı planlıyoruz. 100 çift için 30 faaliyet düzenleyeceğiz. Bu faaliyetlerin içinde 7 eğitim programımız var. Şimdi çatışma, öfke, öfke kontrolü ve empati üzerine katılımcılara seminer verildi.

Aile destek birimimiz kuruldu. Bireysel ve sosyal sorunlarda ailelere hizmet sunuyor ve problemlere çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ailelerin istekleri dahilinde harekete geçiyoruz. Aileler kuruma gelemiyorsa dahi, aile destek birimine bir telefon açtıklarında bir psikolog ve bir sosyal hizmet uzmanı planlı müdahale sürecini yapıyor. Aileyle görüşen personellerimiz sorunları çözmeye çalışırız."

Eğitim veren klinik psikolog Ural Nadir ise aile danışmanlığı alanında, profesyonel şekilde çalıştıklarını belirtti.

Bunun yanı sıra ailelere eğitimler verdiklerini dile getiren Nadir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada yaptığımız gibi ailelere, aile içi iletişim, öfke, öfke kontrolü, empati, çatışma ve çözme konularında sunumlar yaparak, eğitimler veriyoruz. Ailelerin bu eğitimlere katılmaları sevindirici. Çünkü son zamanlarda bakanlığımızın boşanma sayısının düşürülmesi ve boşanmalara karşı çeşitli çalışmalar yürütüyor. Kadın ve erkekleri güçlendirince, daha güçlü aileler ve o ailelerde yetişen sağlıklı çocuklar olduğunu görüyoruz. Katılanlar, daha güçlü bir aile ve toplum için bize çok önemli veri sunuyor."

Kaynak: AA