Başkan Toçoğlu Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ‘Lider Gençlik Projesi Tematik Tarih Kampı’ kapsamında Sakarya’ya gelen üniversite öğrencileri ve akademisyenleri misafir etti.

Başkan Toçoğlu Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen ‘Lider Gençlik Projesi Tematik Tarih Kampı’ kapsamında Sakarya’ya gelen öğrenci ve akademisyenleri konuk etti. Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün de katıldığı buluşmada heyetteki akademisyen ve öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Büyük ve Başkan Toçoğlu, Sakarya’nın tarihi ve coğrafi özellikleriyle ilgili heyete çeşitli bilgiler verdi.

Lider Gençlik Projesi kapsamında düzenlenen Tematik Tarih Kampı’nın çalışmaları ve proje hakkında bilgi veren Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Şahin, “Proje kapsamında ülkemizin çeşitli üniversite ve bölümlerinde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrenci arkadaşlarımızla bir araya geldik. Gerçekleştirdiğimiz kamp programının tamamında Ermeni Meselesi ile ilgili çalışmalar yapıyor, konunun uzmanı akademisyenlerimizden eğitim alıyoruz. Bunun yanı sıra 19. yüzyıl Osmanlı Devleti incelemeleri ve Ermenilerin Osmanlı Devleti içerisindeki konumları hakkında da çalışmalar yapıyoruz. Kısaca 'Bu mesele nasıl çıktı?' sorusu üzerinden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1915’te yaşanan tehcir konusuna yönelik çalışmalar yapıyor, sözde soykırım neden ve niçin çıkarıldı gibi sorular çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kamp ile seminerler, beyin jimnastikleri ve diğer çeşitli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle Sakarya’da olmaktan büyük mutluluk duyduk. Sizlerle tanışmak, misafiriniz olmak bizleri çok mutlu etti. Bizleri misafir ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu gibi anlamlı projelerle gençleri bilinçlendiren çalışmalar oluşturmasında duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Valisi Mustafa Büyük, projede görev alan tüm akademisyen ve öğrencileri tebrik etti.

Proje’nin Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Tarihteki ihtilaflı konular, tartışmalar ve soykırım olgusu gibi önemli konularda çalışmalar yapılıyor olması bizleri çok memnun etti. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gerçek bir tarih bilinci oluşturmada hassas çalışmaları olduğunu biliyoruz. Projede yer alan tüm akademisyen ve öğrenci kardeşlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Heyete Sakarya’nın tarihi ve coğrafi özellikleri ile ilgili de bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Şehrimiz tarih boyunca geçiş yolu olarak kullanılmış önemli bir coğrafyada yer alıyor. Ancak eski bir şehir değiliz. Belediyemiz 1956 yılında kuruldu. Vilayet oluşumuz da yine aynı yıllara denk geliyor. Şehrimizin sık sık depremlerin yaşandığı bir şehir olma özelliği de var. Ama şu anda depremin izlerini görmek mümkün değil. Bu anlamda depremin izlerini çok hızlı sildik. Bulunduğumuz coğrafya, sahip olduğumuz tarihi yapılarla huzur ve kardeşlik içerisinde kendisini idame ettiren bir şehiriz. Ulaşımın kolay olduğu, yeşilin ve doğanın içerisinde, denizi ve gölüyle bir bütünüz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Büyük ve Başkan Toçoğlu misafirlere hediyeler verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA