Antalya'da sağlıklı günler

ANTALYA - Antalya'da üç gün önce beyin ölümü gerçekleşen çocuğun bağışlanan böbreği ve karaciğerinin 5 yaşındaki Cansu Sadıç'a nakledilmesine karar verildi. Cansu'nun Akdeniz Üniversitesi Hastanesindeki organ nakli ameliyatı için ihtiyaç duyulan 12 ünite kan, sosyal medya desteğiyle yaklaşık bir saat içerisinde temin edildi.

Gaziantep'te yaşayan Mahmut ve eşi Emine Sadıç'ın 5 yaşındaki çocukları Cansu Sadıç'a 2 yıl önce soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gelen çocuğun burada yapılan testlerinde karaciğer yetmezliği çektiği de tespit edildi.

Dört yaşındaki ağabeyi Ahmet'i de 2 yıl önce karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle kaybeden minik Cansu'ya iyi haber Akdeniz Üniversitesi Hastanesinden geldi. Antalya'da üç gün önce trafik kazasında ağır yaralanan ve ismi açıklanmayan 3 yaşındaki çocuğun beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ailesi organlarını bağışladı. Çocuğun karaciğer ve böbreğinin Cansu'ya uyumlu olduğu tespit edildi.

-Haberi amcasının kına gecesinde aldı

Cansu, organ bağışı haberini amcası Abdulselam Sadıç'ın kına gecesi eğlencesinde aldı. Aile kına gecesini yarıda bırakarak Antalya'ya gelmek için hazırlık yapmaya başladı.

Nakil için zaman kaybetmeden Antalya'ya gelmesi gereken küçük kız için iş adamı Adil Konukoğlu devreye girdi. Konukoğlu'nun desteğiyle minik Cansu ve ailesi özel uçakla Antalya'ya getirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde yapılan testlerin ardından Cansu, ameliyata hazırlanırken, 12 ünite kana ihtiyaç duyulduğu aileye bildirildi.

Hastane stoğunda bulunan kan kullanılarak küçük kız ameliyata alındı. Bu sırada aile ve hastanedeki bazı hasta yakınları, küçük kız için sosyal medyada kan bağışı çağırısında bulundu. ''Cansu'ya can olun" çağrısına Antalyalılar kısa sürede yanıt verdi. Baba Mahmut Sadıç'ı bir saatte yaklaşık 100 kişi kan bağışı için aradı. Aranan kan da kısa sürede temin edildi.

Baba Mahmut Sadıç, gösterdikleri duyarlılık nedeniyle Antalyalılara teşekkür etti. Ameliyatın sonucunu büyük bir heyecanla beklediklerini söyleyen Sadıç, kızıyla sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşamanın hayalini kurduklarını kaydetti.

Kaynak: AA