Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Niğde'de

NİĞDE - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla birlikte son 10 yılda büyük atılımlar yaptığını belirterek, "Artık bütün dünyada başı dik Türkiye var" dedi.

Bakan Eroğlu, Niğde'nin Çiftlik ilçesinde 30 milyon lira değerindeki 13 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı.

AK Parti İktidarıyla birlikte ülkenin büyümeye başladığını dile getiren Eroğlu, "Hükumetimiz gerçekten son on yılda büyük hizmetlere imza attı. IMF'ye olan 23,5 milyar dolar olan borç tamamen kapatıldı. Artık bütün dünyada başı dik Türkiye var. Borç olunca insanın boynu bükük oluyor. IMF'ye borcu olmayan hatta 5 milyar dolar borç verecek hale gelen büyük bir Türkiye var. Allah'a şükürler olsun. Bundan dolayı gurur duyuyoruz" diye konuştu.

İç ve dış borçların büyük çoğunluğunun ödendiğini dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"İç borçların büyük çoğunluğu da ödendi. Geçmişte hortumlanan bankaların bugünkü maliyeti 231 milyar lira, tamamı ödendi. Peki bunlar nasıl ödendi. Geçmişte toplanan vergilerin yüzde 86'sı maalesef faize ödeniyordu. Geçmişte faize ödenen para 50-60 milyar lira idi. Parayı satarak para kazanan bir lobi vardı artık onların hortumları kesildi. Milletten aldığını millete hizmet olarak sunan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan bir hükumet var. Bunun dışında sadece borç ödemekle kalmadık Merkez Bankasının kasasını doldurduk. Şu anda 120-130 milyar dolar civarında Merkez Bankasının kasasında döviz var."

Hükümetin Türkiye'yi ileri taşımak için yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayan Eroğlu, "Artık güçlü bir Türkiye var. Türkiye çok daha büyüyor. 26. sıradan aldığımız Türkiye'yi dünya ekonomisinde 16. sıraya yükselttik. Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir tarihimiz var. Bize 16. sırada olmak dahi yakışmıyor, tatmin etmiyor. 21. yüzyıla millet olarak mührümüzü biz vuracağız, buna yürekten inanıyoruz. Biz çalışırsak ABD'yi de, İngiltereyi'de Almanya'yı da geçeriz. Yeter ki azim olsun, kararlılık olsun. Bu millet her şeyi başarır" ifadelerini kullandı.

-"Hükümetimiz bütün Türkiye'deki susuzluğa son verdi"

Bakan Eroğlu, AK Parti iktidarıyla birlikte ülkede içme suyu sıkıntısı kalmadığını söyledi.

Türkiye'nin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için çalıştıklarını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Geçmişte 58 şehirde susuzluk vardı. Allah'a şükür ki hükümetimiz bütün Türkiye'deki susuzluğa son verdi. 41 milyon nüfusa ilave su getirdik. Bazı mezralar hariç Türkiye'deki köylerin yüzde 99'unun suyu var, yolu var. Bunlar gerçekten büyük hizmetler. 232 baraj ve yüzlerce gölet inşa ettik. İnşallah bin günde de bin gölet inşa ederek tarihe mührümüzü vuracağız. 650'den fazla dere ıslah edildi. Geçmişte İstanbul'da susuzluktan benzin istasyonu gibi su istasyonları açılmıştı. Bizim evlerimizin tamamı bidon evdi. Gece gelen suyu bidonlara ve küvete doldurma yarışı başlardı. Temizlik yapılamadığı için eczanelerde bit ilacı karaborsa idi. Şimdi 15 milyonluk İstanbul'da susuzluk yok. İstanbul'un 2071 tarihine kadar suyu var. İşte farkımız bu."

-Mısır ve Suriye'deki katliamlar

Bakan Eroğlu, Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek, ülke olarak bu olaylara kayıtsız kalamadıklarını ifade etti.

İki ülkedeki sorunların ve şiddetin bir an önce son bulması için uluslararası camiayı göreve çağıran Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mısır'da, Suriye'de olanlara bakın. Merkezde insan olmayıp da merkezde zalimler olunca büyük mezalim, vahşet işleniyor. Babasını da geçti bu hain. 300 çocuğa kimyasal silahlarla müdahale ediyor. Bu çocuklar maalesef canlarını verdi, şehit düştü. Bu çocukların suçu ne? Biz meseleye tamamen insanlar açısından bakıyoruz. Orada da insan var. Mısır'da olan darbedir. Demokrasi deyince batı mangalda kül bırakmıyor. Maalesef Mısır'da olan darbeye darbe diyemeyen bir batı var. Batı iki yüzlülüğünü gösterdi. Suriye'de olup bitenlere seyirci olan, 'Müslüman kanı akarsa aksın' diyen bir batı var. Biz tüm insanları seviyoruz. Şili'de deprem oldu ilk koşan ülke Türkiye oldu. Dolayısıyla Yunus Emre'nin dediği gibi 'Yaradılanı seveceksin yaradandan ötürü.' Biz bütün mahlukatı seviyoruz. Bu olayların bir an önce son bulmasını gönülden temenni ediyoruz. Yeter son bulsun artık."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından yetkililerle birlikte butona basarak, 13 farklı sulama projesinin açılış ve temel atma törenlerini gerçekleştirdi. Eroğlu, daha sonra Aksaray'a hareket etti.

Kaynak: AA