Kürt Ulusal Konferansı'na Hazırlık

Tel-Aviv'de yaşayan bir grup gencin sosyal medyadaki, "İsrail'deki Kürtler de Ulusal Kürt Konferansı'na davet edilsin" çağrısı üzerine, İsrail vatandaşı Kürtlerin de konferansa davet edileceği bildirildi.

Irak'ın, İsrail pasaportu taşıyanlara vize vermemesi nedeniyle 15-17 Eylül'de Erbil'de yapılacak konferansa davet edilmeyen İsrailli Kürtler için bir grup genç, sosyal paylaşım siteleri Facebook ile Twitter'da 'çağrı' kampanyası başlattı. Kampanyanın ses getirmesi üzerine Kürt Ulusal Konferansı Hazırlık Komitesi, İsrail'de yaşayan Kürtlerin konferansa davet edileceğini açıkladı.

Hazırlık Komitesi Üyesi Gafur Mahmuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'de yaşayan Kürtleri konferansa davet etmeyi öngördüklerini söyledi.

Irak ve İsrail arasındaki vize problemine dikkati çeken Mahmuri, "İsrail vatandaşı Kürtleri de davet etmeyi öngörüyoruz ancak giriş-çıkışlarında sorun çıkması halinde bölgesel yönetimin sorunu çözmesi gerekir" dedi.

-Konferansa Beşikçe ve Chomsky katılıyor-

Hazırlıklar hakkında da bilgi veren Mahmuri, konferansın Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerinde olacağını, çeşitli ülkelerden 600 misafirin davet edileceğini bildirdi. Mahmuri, "Misafir olarak, Avrupa Parlamentosu'ndan bazı milletvekilleri, Birleşmiş Milletler temsilcileri, siyasetçi ve gazetecilerin yanı sıra bazı ünlü şahısları ve Sosyalist Enternasyonal temsilcileri ağırlanacak" ifadesini kullandı.

Misafirler arasında Türkiye'den sosyolog İsmail Beşikçi ve Amerikalı yazar, aktivist Naom Chomsky'nin de bulunacağını vurgulayan Mahmuri, komşu ülkeler Suriye, İran ve Türkiye'den çok sayıda davetlinin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

Mahmuri, delegelerin yüzde 45'inin siyasi parti temsilcisi, yüzde 35'nin sivil toplum örgütleri temsilcisi, geriye kalanların ise gençler ve bağımsız şahsiyetlerden oluşacağını kaydetti.

Kaynak: AA