Edirne'den Kısa Kısa

EDİRNE - Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Havsa hayvan pazarının 24 Ağustos Cumartesi günü açılacağını bildirdi.

Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, küçükbaş hayvanlarda çıkan çiçek hastalığı nedeniyle kapatılan Havsa canlı hayvan pazarında cumartesi gününden itibaren büyükbaş hayvan alım satımına başlanacağını belirtti.

Küçükbaş hayvanlarda hastalığın, bulaşma ve yayılma riskinin devam etmesi sebebiyle, canlı hayvan pazarında sadece büyükbaş hayvanların satışına izin verileceğini aktaran Sarı, şunları kaydetti:

"Alınan idari ve fenni tedbirler devam etmektedir. Hastalığa küçükbaş koyun ve keçi gibi hayvanlar duyarlı olup insan ve büyükbaş hayvanlara bulaşmamaktadır. İlimizde küçükbaş hayvanlara çiçek aşılaması devam ediyor. Aşılama son aşamaya gelmiştir."

-ETSO'dan USTO'ya ziyaret

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve beraberindekiler, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Zıpkınkurt ziyarette, Edirne ve ilçelerinin kalkınması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Edirne ve ilçelerdeki ticaret ve sanayi odalarının birbirleriyle fikir alışverişinde bulunduğunu belirten Zıpkınkurt, vatandaşları sanayi ve ticaret yönünden bilgilendirdiklerini belirtti.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar da ticaret ve sanayi anlamında ilçelere de söz verilmesi gerektiğini belirtti.

Edirne'de daha önce yapılan toplantılarda il genelinin baz alındığını savunan İhtiyar, "Özellikle Uzunköprü tarım ve sanayindeki fabrikaları ile bölge adına bir zenginliktir. Bu yüzden kurumların ortak hareket etmesi gerekmektedir" diye konuştu.

-ETB'den Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen'e ziyaret

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen'i ziyaret etti.

Öztürk, belediyedeki ziyarette, İşbilen'in daha önce kendilerini ziyaret ettiğini ve bundan dolayı memnun kaldıklarını söyledi.

Başkan İşbilen de, ETB ve Uzunköprü Belediyesinin işbirliği içerisinde adımlar atabileceğini belirtti.

Makam ve mevkilerin hiç kimseye kalmadığını aktaran İşbilen, "Dolayısıyla herkes kendi çerçevesi içerisinde, diğer dairelerle de işbirliği içerisinde halka hizmet etme yolunda çalışmalarını devam ettirecekler. Zaten bütün kurumların amacı da yaşanılabilir bir kent, sürdürülebilir bir kalkınmadır" diye konuştu.

Kaynak: AA