Artvin Valisi Cirit, Göreve Başladı

ARTVİN - Valiler kararnamesiyle Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevinden Artvin Valiliğine atanan Kemal Cirit, görevine başladı.

Vali Cirit'i, Valilik binası önünde Vali Yardımcıları Yılmaz Kurt, Mehmet Ali Öztürk ve Mutlu Almalı, Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı.

Valilik önünde yapılan karşılamanın ardından polis tören mangasını selamlayan Vali Cirit, daha sonra makamına geçerek göreve başlama yazısını imzaladı.

Valilik makamında kaymakamlar ve kamu kurum ve kuruluşlarının amirleriyle bir araya gelen Vali Cirit, Artvin'e gelişinde kendisini öncelikle Doğu Karadeniz'in muhteşem coğrafyasının karşıladığını belirterek, "Bu bölgenin sıcakkanlı, mert insanlarıyla birlikte görev yapacak olmaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duymaktayım" dedi.

Artvinlilerin, sevinçlerinde, üzüntülerinde, yaslarında ve düğünlerinde kendisini bir vali olarak her zaman yanlarında göreceklerini vurgulayan Cirit, "Hak ve adaletin yanında olacağız. Kamu görevlileri olarak ben dahil şiarımız sadece çalışmak olacak" diye konuştu.

Artvin'in Türkiye'nin çok önemli bir noktasında bulunduğunu ifade eden Cirit, "Kendisi küçük olabilir ama etkisi oldukça büyük bir ilimiz. Benim için bugün çok önemli bir gün. Benden önce birçok kamu görevlisi arkadaşlarımız görev yaptılar. Yaklaşık 7 yıldır Başbakanlıkta görev yapmaktayım. Son iki yılını Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü olarak devam ettirdim" dedi.

"Yanıbaşımızda Suriye'de, Mısır'da yaşanan dramlara da doğrusunu isterseniz sessiz kalamayacak kadar bir aşamayı birlikte geçiriyoruz" diyen Cirit, sözlerini şöyle tamamladı:

"Büyük ve güçlü Türkiye'nin bu dünyaya ne kadar katma değer sunabileceğini bir kez daha sizinle paylaşmak istedim. Görevim gereği uluslar arası güvenlik konularıyla ilgilendiğim için de böylesine büyük ve güçlü bir ülke olarak mazlumların yanında olduk. Ne kadar sorun çözebiliyorsanız o kadar önemlisiniz. Ne kadar mazlumların yanındaysanız o kadar değerlisiniz. İnşallah biz Artvin'de kamu görevlisi, mülki idaredeki arkadaşlarımızla hassaten seçilmiş arkadaşlarımızla belediye başkanı arkadaşlarımızla il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızla hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm kesimlerimizle ve sivil toplum kuruluşlarıyla tabii ki milletvekilleriyle birlikte bir görev ifa edeceğiz. Artvinliler bize güvensin, buraya gelmeden önce birçok Artvinli dostum oldu. Biz Artvin'i seviyoruz, bu sevgiyle görev yapacağız."

Kaynak: AA