Akdeniz’de İhaleler Şeffaf
İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını hayata geçirdiklerini belirterek, belediyenin açtığı bütün ihalelerin her aşamasını halk ve basınla paylaştıklarını bildirdi.

Akdeniz Belediyesi tarafından son olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ‘malzeme alımı’ ve ‘onarım işine’ ilişkin açık ihale usulüyle iki ihale gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, İhale Komisyonu tarafından 16 Ağustos 2013 tarihinde düzenlenen Park Malzemesi Alım İşi ihalesinin yaklaşık maliyetinin 476 bin 750,50 TL; 21 Ağustos 2013’te yapılan Park Onarım İşi ihalesinin yaklaşık maliyetinin de 251 bin 388 TL olarak belirlendiği bilgisi verildi.
Park onarım ihalesine 4; park malzemesi alım ihalesine ise 3 firmanın temsilcisinin katılarak dosyalarını komisyona sunduğu dile getirilen açıklamada, komisyonunun incelemesinin sürdüğü ve sonuçların birkaç gün içerisinde basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.
İhalelerle ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Belediyenin kısıtlı imkanlarını halk yararına en verimli şekilde kullanmak için azami çaba gösterdiklerini vurgulayan Türk, “Temel hedefimiz; açık, hesap verebilir, denetlenebilir ve şeffaf bir yönetim anlayışını sergilemektir. Gerçekçi rekabet ortamı oluşturmak, mal ve hizmetleri belediyemize en uygun şekilde temin etmek için bu ihaleleri, yasal zorunlulukların yanı sıra ‘akdeniz-bld.gov.tr’ resmi web sayfamız ve ilan panolarımız gibi farklı mecralarda da halkımıza duyuruyoruz. Belediyemizin açtığı bütün ihalelerin her aşamasını halkımız ve basınla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.
