Vali Öz'den Veda Ziyaretleri

AMASYA - Son Valiler Kararnamesi ile Trabzon Valiliğine atanan Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Taşova ve Merzifon ilçelerine veda ziyaretinde bulundu.

Vali Öz, Taşova ilçesinde Kaymakamı Engin Uysal, Garnizon Komutanı Üstteğmen Alper Soner Serin, Belediye Başkan Yardımcısı Aleettin Çinaz ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Amasya'da yaklaşık olarak iki yılı doldurduğunu ve bu süre içinde güzel bir çalışma ortamı yakaladığını ifade eden Vali Öz, "Amasya hem milletvekilleri, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, yerel yönetimleri ,vatandaşı ile uyumlu, güzel bir şehir" dedi.

Görev yaptığı süre içinde Amasya'da yaptığı çalışmalara değinen Öz, Taşova ilçesinde de eğitim alanında önemli yatırımlar yapıldığını vurguladı.

"Tayinimiz Trabzon'a çıktıktan itibaren dedik ki, bundan sonra bize her yer Trabzon" diyen Vali Öz, şunları dile getirdi:

"İnsanların bir yerde çalışırken mutlu olması için o bölge ile kendisini özdeşleştirmesi lazım çünkü biz Amasya'ya geldiğimizde ilk günden itibaren çalıştığımız bütün yerlerde bu böyledir Amasya bizim için Türkiye'nin en güzel şehridir en verimli şehridir o anlamda orayı benimsiyerek çalışırsak daha mutlu oluruz dolayısı ile Trabzon da bundan sonra bizim için o anlamda önemli bir şehirdir."

-Vali Öz'ün Merzifon ziyareti

Vali Öz, Merzifon'da da Kaymakamlık ve Belediyeye veda ziyaretinde bulundu.

Merzifon'un tarihi, kültürel, sanayi ve coğrafi yönüyle özel bir yer olduğunu ifade eden Vali Öz, Merzifon'da Adliye, Polis Eğitim Merkezi ve Jandarma Komutanlığını da ziyaret etmek istediği halde Trabzon'da bir an önce göreve başlaması gerektiğinden, sürecin kısaldığını, Merzifon'da kısıtlı bir veda ziyareti gerçekleştirebildiğini ve yarın Trabzon Valiliğindeki görevine başlamak üzere Amasya'dan ayrılacağını belirtti.

Merzifon'da güzel bir görev süreci geçirdiğine değinen Öz, ziyaretlerinde şunları kaydetti:

"Merzifon, kamu yatırımlarından aldığı payıyla, özellikle de sanayi bölgesindeki yatırımlarla Amasya'da olduğu gibi ülkemizde de yer edinmeye başladı.

Yol üzerinde olmanın avantajını da kullanarak önemli bir ivme yakaladı. Biz de bu manada Merzifonumuza katkıda bulunmaya çalıştık. Görev yaptığım süreçte, Amasya'da olduğu gibi Merzifon'da yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, özel sektörlerin kuruluşları ile birlikte güzel, uyumlu çalışmalar yaptık ben bu nedenle herkese teşekkür ediyorum. Merzifon Belediyemiz de belediye imkanları ile kamunun kaynaklarını birleştirmeyi başaran ilçenin tarihinin ön plana çıkmasını sağladığı gibi spora yönelik yatırımları, kültürel etkinlikleriyle başarılı çalışmalar yürütüyor. Özellikle ramazan akşamlarını birlikte yaşama imkanımız oldu. Bunlar bizim özlediğimiz yaşam standardı ve kalitesi. İnsanların bir arada inanç ve görüş farkına bakmadan birlik beraberlik ve barış içinde bir arada yaşamaları bir güzellik. Çalışmaları nedeniyle belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum ve devamını diliyorum."

Vali Öz'e, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim tarafından tezhip sanatıyla işlenmiş kaftan tablo, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı tarafından ise Merzifon'un eski tahıl pazarının işlendiği, çavdar sapından yapılmış bir tablo hediye edildi.

Son olarak basın mensuplarıyla vedalaşarak bir hatıra fotoğrafı çektiren Öz, ziyaretin ardından Merzifon'dan ayrıldı.

Kaynak: AA