Srebrenitsa’dan İstanbul’a Dostluk Köprüsü

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Srebrenitsa katliamının 18’inci yıldönümü münasebetiyle geçtiğimiz ay Türkiye’yi temsilen Bosna Hersek’teki törenlere katıldı.

Srebrenitsa’dan İstanbul’a Dostluk Köprüsü
Srebrenitsa’da yaşanan acıları yerinde gören Bakan Çelik, gözü yaşlı annelerle uzun uzun sohbet etti. Sohbet esnasında annelerin daha önce hiç Türkiye’ye gelmediğini öğrenen Bakan Çelik, onları İstanbul’a davet etti. Davetin ardından dün İstanbul’a gelen anneler, gezilerine tarihi yarımada ile başladı.

Sultanahmet Camii’ni ve Ayasofya’yı gezen 8 annenin mutlulukları gözlerinden okundu.

TÜM DÜNYA SUSARKEN SADECE TÜRKİYE BİZE YARDIM ETTİ
Anneler adına konuşan Srebrenica ve Zepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasic, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve İstanbul’u hep merak ettiklerini söyledi.

Kendilerini Türkiye’ye davet eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e teşekkür eden Subasic, acı günlerinde ve bu acıların dinmesinde Türkiye’nin desteğini hiç unutmadıklarına dikkat çekti.

Subasic konuşmasına şöyle devam etti: “Katliama tüm dünya gözlerini kapattı. Yalnızca Türkiye bizlerin yanında yer aldı ve sesini çıkarttı. Tüm dünya susarken, Türkiye bize yardım etti ve etmeye de devam ediyor. Türkiye’ye bize gösterdiği dostluktan dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye bizim kardeş ülkemiz ve bu dostluğun devamı için Türk kardeşlerimizi de Bosna Hersek’e ve Srebrenitsa’ya bekliyoruz” dedi.

Srebrenica ve Zepa Anneleri, Sultanahmet ve Ayasofya’nın ardından Beylerbeyi Sarayı ve Çamlıca Tepesi’ni gezdi.

Bosnalı Anneler, 23 Ağustos Cuma günü, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından Topkapı Sarayı’nda ağırlanacak

Kaynak: İHA