Şefik Bursalı Resim Yarışması 2 Eylül'de Başlıyor

Usta ressam Şefik Bursalı'nın anısını yaşatmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmanın başvuruları 2 Eylül'de başlıyor.

Plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak üzere bu yıl 13'ncüsü düzenlenecek yarışmanın para ödülü ise 7 bin 500 lira.

Her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Şefik Bursalı Resim Yarışması'na verilecek eserler 2-7 Eylül tarihleri arasında Ankara'da Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü'ne, İstanbul'da Güzel Sanatlar Galerisi'ne, İzmir'de ise Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Yarışmanın katılım formlarına Valiliklerin Kültür ve Turizm Müdürlükleri'nden, ilgili Fakülte ve Dernekler ile toplama merkezlerinden ve www.kulturturizm.gov.tr ve guzelsanatlar.gov.tr adreslerinden temin edilebilecek.

Sanatçılar kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbest olduğu yarışmanın seçici kurulunda ise Prof. Hayri Esmer, Prof. Zahit Büyükişleyen, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Salim Aktuğ ve Şefik Bursalı ailesini temsil eden Avukat Ünsal Piroğlu ile Bakanlıktan da bir temsilci yer alıyor.

Yarışmaya teslim edilecek eserler içerisinden seçici kurulun sergilenmeye değir bulduğu eserler ise Ekim ayı içerisinde düzenlenecek Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi'nde sanatseverlerle buluşacak

Kaynak: İHA