Osmaniye Valisi Oduncu Görevine Başladı

OSMANİYE - Valiler Kararnamesi ile Osmaniye Valiliğine atanan Mehmet Oduncu, görevine başladı.

Vali Oduncu, valilik bahçesinde polis tören mangası eşliğinde düzenlenen karşılama töreninde Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, vali yardımcıları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından karşılandı.

Vali Oduncu, şeref defterinin imzalamasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmaniye Valiliği görevinin kendisi için heyecan ve gurur verici olduğunu, kendisini daha çok çalışmaya sevk eden bir atama ve itimat olduğunu söyledi.

Herkesin valisi olacağını ve Osmaniye'ye hizmet etmek için koşturacağını ifade eden Oduncu, "Buradan iş yapan, gönül yapan ve ayrıldığım zamanda arkasında hakka, hukuka riayet eden, adaletli davranan, 'İş yapan gönül yapan bir valimiz ayrıldı' dedirtmek istiyorum. Benim şu andaki en büyük gayem bu. Osmaniyemizin muhakkak ihtiyaçları ve sorunları vardır. Buraya gelmeden önce dersime çalıştım. Osmaniye hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştım" dedi.

Vatandaşlarla kucaklaşarak hizmet etme gayreti içerisinde olacağını belirten Oduncu, kısa sürede tüm ilçe ve köyleri dolaşarak, ihtiyaçları tespit edeceğini ve vatandaşlara güven ortamı sağlacağını kaydetti.

Devlet kurumlarını en verimli şekilde en iyi şekilde çalışır hale getirmeyi amaçladığını ifade eden Oduncu, "Bana göre valinin birinci görevi, görev yaptığı yerde tüm vatandaşlarına eşit mesafede durarak hak, hukuk, adalet ilkeleri çerçevesinde kanunların kendisine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanması, bunun için 24 saat görevi başında olması demektir" şeklinde konuştu.

Merkeze atanan Vali Celalettin Cerrah'a yaptığı hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Oduncu, şunları kaydetti:

"Giden valimiz Celalettin Cerrah beyefendiyi de saygıyla anmak istiyorum. Yaptığı hizmetleri şükranla anıyorum kendisine teşekkür ediyorum. Gerçekten burada gece 24'e kadar valilikte hizmet imkanı sağlamış. Bunu belki 24 saata yayacağız. ihtiyaçlara göre bugünden 'şöyle yapacağım' demem takdir edersiniz ki yanlış olabilir. Yarın geri adım atmak zorunda kalabilirim. Onun için bağlayıcı birşey söylemek istemiyorum. Sizlere manşet olacak herhangi bir söz de söylemek istemiyorum. Manşetlik örnekleri de sevmiyorum. Manşetlik sözleri de sevmiyorum. Biz siyasetçi değiliz arkadaşlar. Biz valiyiz. Vali demek vatandaşın hizmetinde devleti, devlet valisi olarak temsil eden kanuna, hukuka uygun çalışan insan demektir. Ben böyle biliyorum. Eksik bilgilerim varsa bu ilk valilik görevinde de bu eksiklerimizi tamamlayacağız."

Kaynak: AA