Nişfud Endeavor Girişimcisi Seçildi

İSTANBUL - Bulunduğu ülkelerde ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla etkin girişimcileri destekleyen Endeavor, 49'uncu Uluslararası Seçim Paneli'ni Güney Afrika'da düzenledi. Panelde, Endeavor Türkiye ofisinin değerlendirmeye alarak belirlediği Eren Merzeci, Nişfud şirketi ile Endeavor girişimcisi seçildi.

Nişfud'tan yapılan açıklamaya göre, dünyanın farklı şehirlerinde düzenlenen Endeavor Uluslararası Seçim Paneli'nin 49'uncusu 13-15 Ağustos tarihleri arasında Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde düzenlendi.

10 ülkeden 12 şirketi temsilen 20 girişimcinin değerlendirmeye alındığı panelde, 10 şirketi temsilen 17 Endeavor girişimcisi seçildi. Bu girişimciler arasında Türkiye'den Nişfud şirketi ile Eren Merzeci de yer aldı.

Panele katılan girişimciler, aralarında Google Direktörü Mike Cassidy, Microsoft Araştırma Direktörü Stefan Weitz, 500 Startups Kurucu Ortağı Dave McClure ve Türkiye'den Endeavor Danışma Kurulu Üyesi ve Atlas Corporate Finans Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünsal gibi iş önderlerinden oluşan panelistlerle girişimlerini ayrıntılı bir şekilde değerlendirme fırsatı buldu. 7 farklı ülkeden 18 panelistin katıldığı panellerde aday girişimciler girişimci ruhu, iş modeli ve rol model etkileri dikkate alınarak değerlendirildi.

Seçilen Endeavor girişimcileri, Endeavor'ın Bain & Co Danışmanlık firması ile geliştirdiği metodoloji doğrultusunda hizmet alıyor. Büyüme aşamasındaki şirketler için özel olarak hazırlanan bu yol haritası ile her Endeavor Girişimci Şirketi'ne Endeavor ağından sektör uzmanlıklarına göre üçer kişilik danışma kurulları atanıyor. Bu kurullar yılda en az 5 kez buluşarak, bir yönetim kurulunun izlediği uygulamaları takip ediyor. Böylece girişimcilerin stratejiyi ön planda tutması ve kritik karar almaları gereken zamanlarda fikir alışverişi yapabilecekleri kişilerle bir araya gelmesi sağlanıyor.

2006'da kurulan Nişfud, Nefista markası ile dondurulmuş börek ve unlu mamulleri perakende ve catering alanlarında tüketiciyle buluşturdu. Global anlamda önde gelen dünya markalarının Türkiye piyasasına ithalatı ve dağıtımını da yapan şirketin kurucusu Eren Merzeci, Chicago'da çalıştığı dönemde Türkiye piyasasının ihtiyaç duyduğu ürünleri tüketiciyle buluşturarak işe başladı.

Merzeci, bu süreçte piyasadaki büyük bir eksiklik olan dondurulmuş börek kategorisini keşfederek bu fırsatı başarıya dönüştürdü. Nişfud'un misyonu, tüketicinin alışık olduğu geleneksel lezzeti sağlıklı, lezzetli ve pratik bir şekilde onlara ulaştırmak.

Kaynak: AA