Muş Emniyet’inden ‘kardeşiz’ Projesi

Muş İl Emniyet Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Kardeşiz’ projesi kapsamında yaşları 11 ile 14 arasında olan 40 çocuk, Bolu, İstanbul ve Çanakkale illerine gönderildi.

Muş Emniyet’inden ‘kardeşiz’ Projesi
Türkiye İzcilik Federasyonu ile Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa ‘Kardeşiz’ projesi düzenlendi.

Konu ile ilgili olarak Muş Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Müdürlüğümüz tarafından belirlenen 11-14 yaş grubundaki 4’ü kız 40 çocuk ile 4 personelimizle birlikte, 20-27 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bolu, İstanbul ve Çanakkale illerine yapılacak 8 günlük izcilik kampı ve gezilerine katılacaklardır. Çoğunluğu Alpaslan 2 Barajı çalışma sahasında bulunan köylerin çocuklarından oluşan kafilemiz Bolu ilinde başlayacak olan 3 günlük temel izcilik eğitimini aldıktan sonra program çerçevesinde İstanbul ilinde Panaroma-1453, Minyatürk, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı ve Ayasofya müzelerini, Çanakkale ilinde ise Büyük Abide ve diğer şehitlikler ile tarihi yerleri ziyaret edeceklerdir” denildi.

Çocuğu geziye katılan Selim Aydoğdu isimli vatandaş ise, Muş Emniyet Müdürlüğü’ne hazırlamış oldukları projeden ötürü teşekkür ederek, “Emniyet Müdürlüğümüz sosyal anlamda sürekli halk ile iç içe oluyor. Bu tür uygulamalar polis ile vatandaşın kaynaşmasına vesile olur. Sadece çocuklara yönelik çalışma yapmayan İl Emniyet Müdürlüğümüz, ihtiyaç sahibi insanlara da gerektiğinde yardım yapıyor. Ben bu anlamda başta İl Emniyet Müdürümüz Muharrem Durmaz ve emniyet personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA