Mısır’daki Katliama Türkülü Tepki

Mısır'da yaşananlara tepki gösteren Sakaryalı ozan İsrafil Yaylacı, Sisi’yi kızdıracak bir türkü bestelerken, Başbakan Erdoğan’ın dünyada zalimliğe karşı sesini yükselten tek lider olmasının da kendisini gururlandırdığını söyledi.

Mısır’daki Katliama Türkülü Tepki
Aslen Erzurumlu olan ve 3 yıl önce yaşadığı Almanya’dan Sakarya’nın Ferizli ilçesine taşınan Ozan İsrafil Yaylacı, daha önce çözüm süreci ile ilgili türküleri ile Başbakan Erdoğan’a destek olurken, Mısır’daki katliamlara da sessiz kalamadı.

Yaptığı türküde Avrupa ve Amerika’nın kan ağlayan Mısır’ı görmezden geldiğine dikkat çeken Yaylacı, demokrasi adına ülkelerin nasıl parça parça edildiğini ve çoluk çocuk demeden yapılan katliamlara seyirci kalındığının altını vurguluyor. Türküsünde cunta lideri Sisi’yi de ağır bir şekilde eleştiren Yaylacı, Sisi’nin kimin uşaklığını yaptığını sorguluyor.

Yaylacı, bestelediği türkü hakkında şunları söyledi:
“Televizyonlarda seyrediyoruz, gazeteleri okuyoruz. Orada çoluk çocuk demeden Sisi denen zalim onları yakıp yıkıyor. Tabii ki ben duyarlı Müslüman bir Türk olarak buna sessiz kalamazdım. Her zaman yaptığım gibi sazımı elime alıp bununla ilgili bir türkü yaptım. Ülkemizde de bazı insanlar Başbakanımızı eleştiriyor zalimlere karşı yüksek ses çıkarttığı için. Bence Başbakanımız halkımızın sesini dünyaya duyuruyor ve ben bir Müslüman Türk vatandaşı olarak bundan gurur duyuyorum çünkü artık dünyaya mazlumların sesini duyuran tek yer Türkiye kaldı. Buradan Sisi’ye sesleniyorum; zalimliği bırak, zalimliğin sonu hüsrandır.”
Kaynak: İHA