"Martı Polisler" Göreve Başladı

YALOVA - Yalova Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan bisikletli "Martı polis" ekibi göreve başladı.

Vatandaşların güvenli ve huzurlu bir ortamda spor, gezinti ve alışveriş yapmalarını sağlayacak bisikletli 4 kişilik polis ekibi "Martılar", Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle görevlerine başladı.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, törende yaptığı konuşmada, asayiş şubesi bünyesinde önleyici polis hizmetlerinin daha etkin, verimli ve süratli bir şekilde yürütülmesi amacıyla 4 kişilik ekibin özellikle trafiğe kapalı alanlarda pedal çevireceğini belirtti.

Bisikletli ekibin kente önemli fayda sağlayacağını dile getiren Yüksel, şöyle konuştu:

"Yalova'da organik ulaşımın yanında organik emniyet denetimini başlatıyoruz. Yalova bir turizm şehri. Sahili de oldukça uzun. Araçların girmediği alanlarda asayiş şubesine bağlı bisikletli martı ekibimizi görevlendiriyoruz. Bu uygulama daha önce de vardı. Şimdi yeni gelen personelimizle bunu tekrar başlatıyoruz. İlerleyen zamanlarda coğrafyamıza uygun atlı polis ekiplerini de devreye sokabiliriz. Her şey Yalova halkının huzuru ve güvenliği için. Yalova'ya yakışır güvenlik hizmetini vereceğiz. Kış döneminde bu ekibimiz motorize ekiplerimize dahil olacak."

Törenin ardından bisikletli polis ekibiyle sohbet eden Yüksel, daha sonra ekibe ilk çalışma emrini verdi.

Kaynak: AA