Kocaeli Valisi Topaca'dan İzmit'e Botanik Bahçe Müjdesi

KOCAELİ - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "İzmit ilçesi sınırlarında Kavakçılık Enstitüsü'nün olduğu alana botanik bahçesi veya Arboretum bütün bitki türlerinin olduğu bir mekan oluşturmayı planlıyoruz" dedi.

Vali Topaca, Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nı gezerek, Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Yücel Yılmaz tarafından hayvanat bahçesi ve botanik parkı hakkında bilgiler aldı.

Topaca, hayvanat bahçesinin tüm bölümlerini gezerek, anı defterini imzaladı.

Vali Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesi ve botanik parkının doğal hayatı tanıma anlamında önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

"İzmit'te de böyle bir mekan için çalışmalar yapılıyor" diyen Topaca, ''Tam bir hayvanat bahçesi değil, şu an çok net verilmiş bir kararımız olmamakla birlikte İzmit ilçesi sınırlarında Kavakçılık Enstitüsü'nün olduğu alana botanik bahçesi veya Arboretum bütün bitki türlerinin olduğu bir mekan oluşturmayı planlıyoruz. Kentimiz çok yeşil doğal güzelliklere çok kısa sürede erişebileceğimiz birçok ortama sahip olmakla birlikte şehir merkezimizde ve ilimizde bulunmayan diğer bitki türlerinin olduğu çocuklarımıza ve gençlerimize bu bitki türlerini tanıtabilecek bir botanik bahçemiz yok. Bunu eksikliğini hissediyoruz. Yaklaşık bir yıldır bunun üzerinde çalışıyoruz. Belli bir noktaya geldik. İnşallah projelendirme ve finans ile yer tahsis sonuçlandığı takdirde adımlar atılacak'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA